A sajttorta az a fajta desszert, amit millió módon lehet variálni és érdemes is. Most elhoztunk nektek egy igazi őszi, téi feltétes sajttortát, ami garantáltan mindenki kedvence lesz. Ha esetleg nem vagytok nagy karamell rajongók, vagy túl édes lenne nektek így, simán egy kis vajon párolt, fahéjas, enyhén édesített almaragut is tehettek rá! Akár a karácsonyi ünnepi asztal egyik éke lis lehet ez a desszert!
Hozzávalók
Alap:
* 15 dkg darált zabkeksz
* 5 dkg olvasztott vaj
* 1 tk fahéj
Sajtos krém:
* 40 dkg natúr krémsajt
* 4 tojás (L)
* 20 dkg cukor
* 15 dkg tejföl
* 2 ek kukoricakeményítő
* 2 dl habtejszín
Karamellás almaragu
* 3 db közepes alma
* 15 dkg kristálycukor
* 2 dl tejszín
* 5 dkg vaj
* 1 tk fahéj
Elkészítés:
1, az alap hozzávalóit keverjük el, majd tegyük egy Csatos vagy állítható formába (20-22cm). A forma aljára tegyünk alufóliát, ami a forma széleit is szorosan fedi, így biztosan nem fog kifolyni.
2, a kekszes alapot nyomkodjuk bele nagyon alaposan, majd tegyük a hűtőbe.
3, egy nagy tálba mérjük ki a tejfölt, a sajtot és a tejszínt, illetve a cukrot. Jól keverjük el. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, egyenként a tojásokat is. Csak egy habverővel dolgozunk, a jól elkeverés a lényeg.
5, Másnap jöhet az almaragu :) az almákat tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. A cukrot szórjuk egy nagyobb lábasba, kezdjük el olvasztani. Amikor szép borostyán színű, adjuk hozzá a forró tejszínt, majd a vajat.
6, Ha minden rendben van, egy szép selymes karamellszószt kapunk, amihez hozzá kell adnunk az almát, végül pedig a fahéjat. 3-4 ek vizet is adtam hozzá, jól elkevertem, majd 10 percig főztem magas lángon. Az alma megpuhul, átjárja a mennyei karamell, az egész massza sűrűsödik egy kicsit. Hűtsük langyosra, majd mehet is a sajttortára :)
Recept: Bebepiskóta