notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Isteni finom sós rudacska

hirdetes

Finom sós rudacska, ami napokig puha marad!

LK

Vendégeket vársz, és nem tudod, hogy mit készítsd nekik? Próbáld ki ezt a receptet, garantáltan imádni fogják! 

Isteni finom sós rudacska

Ebből a tésztából készíthetünk pogácsákat vagy kis töltött kifliket is.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg vaj vagy Rama margarin

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

1,5 dl tej

A lekenéshez: 2 tojássárgája
A tetejére: reszelt sajt vagy köménymag vagy pirospaprika

Isteni finom sós rudacska

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. Meleg helyen letakarva 45-50 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és tojássárgájával megkenjük. Kétujjnyi széles csíkokra felvágjuk, zsírozott sütőlemezre tesszük és 180 °C-os sütőben megsütjük. Tetszés szerint reszelt sajttal, köménymaggal vagy pirospaprikával ízesíthetjük.

hirdetes

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bioethanol kandalló

A bioethanol kandalló különlegessége, hogy fa helyett bioetanol a tüzelőanyaga. A bioetanol... Tovább

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás