A hideg időszak megérkezte egyáltalán nem jelenti a befőzés végét. Mostani cikkünkben olyan isteni receptet mutatok, melynek elkészítéséhez még egyáltalán nincs késő – ezt érdemes Neked is kipróbálnod!
A sütőtöklekvár idén a szezon kedvence – arról nem is beszélve, hogy a gyömbér és a narancs képes még különlegesebbé tenni ezt az isteni finomságot. Amennyiben nem mozogsz otthonosan konyhádban sem kell aggódnod, ugyanis elkészítése kapcsán nem fogsz különösebben akadályba ütközni – mutatom, hogyan készítsd el ezt az őszi csemegét, mely tökéletes lesz sajtokhoz, pirítóshoz, de akár egy-egy süteményhez is!
Hogyan készítsd el?
Hozzávalók
- 2 kg sütőtök
- friss, reszelt gyömbér
- 35 dkg cukor
- 2 csomag dzsemfix
Lekvárunk elkészítése rendkívül egyszerű lesz – először fontos, hogy megmosd a sütőtököt, valamint félbevágd azt. Ezután szeleteld fel, majd süsd meg 180 fokon, megközelítőleg 45 perc alatt. Várd meg, még kissé kihűl, majd távolítsd el a héját – amint ez megtörtént, pépesítsd a tök belsejét.
Ezután válassz egy nagyobb lábast, majd helyezd bele a kapott masszát. Keverd hozzá a már kifacsart narancslevet, a cukrot, ízlés szerint gyömbért, majd főzd a kapott keveréket nagyjából 10 – 15 percig. Ezt követően keverd hozzá a dzsemfixet, majd forrald azzal össze pár perc alatt.
Alaposan moss el néhány üveget, majd töltsd azokba a kapott lekvárt. Zárd le légmentesen, majd állítsd fejre üvegcséidet pár percre. Ahogy kihűlnek, már mehetnek is a kamrába!
Abban az esetben, ha szereted a sütőtököt nem érdemes kihagynod idén a sütőtökös kenyér elkészítését sem – ehhez a receptet itt találod.