notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezért érdemes spájzolni,spajzolas előnyei

hirdetes

Megéri spájzolni!

GE.
spájz

Szárítás, szárítás, és aszalás

 

A gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények és fűszerek szárítása egyszerű eljárás, amely nem igényel különleges felszerelést. Használhatsz sütőt, hogy felgyorsítsd a dolgokat, vagy dehidratálót, ha igazán szakértő háztartásbeli vagy. Ezzel az eljárással aszalt gyümölcsök, diófélék, száraz húsok, sőt még pattogatott kukorica is készíthető. Az élelmiszerek megromlásának elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a levegő megfelelően szellőzzön, és a gyümölcsök és zöldségek teljesen érettek és betegségektől mentesek legyenek.

 

Fagyasztás

 

Az emberek gyakran megdöbbennek a fagyasztható élelmiszerek széles skáláján, beleértve olyan finomságokat is, amelyekre soha nem gondoltak volna. Végül, de nem utolsósorban a fagyasztás kiváló stratégia a pazarlás megelőzésére és az élelmiszerek hatékony tárolására. A fűszernövényektől és a kenyértől kezdve a paradicsomszószon, a húson, a tésztán, a levesen és a tejen át szinte mindent le lehet fagyasztani, hogy meghosszabbítsuk az eltarthatósági idejét. Ez igaz a zöldségek többségére is. A legjobb megközelítés a tápanyagok, a szín, a textúra és az íz megőrzéséhez, ha a szedés után minél hamarabb előfőzzük és lefagyasztjuk őket. A legtöbb zöldség 8-12 hétig eláll a fagyasztóban, ha nem dolgozzák fel tovább.

hirdetes

 

+Ilyen gyümölcsöket, ételeket érdemes spájzolni

 

1. Diófélék és magvak

 

Igen, valóban érdemes és el is áll a spájzban egy ideig, azonban fél évnél tovább nem érdemes tovább tartani, mert megromlik.


2. Szárított gyümölcsök

 

Egy lezáratlan zacskó 3-6 hónapig, míg a szárított gyümölcsök akár egy évig is elállnak, ha 3-4 fokon tárolod őket.

hirdetes

 

3. Bor (vörösbor)

 

Ezt az italt 13 Celsius-fokos hőmérsékleten kell fogyasztani. A vörösbort legjobban hűtött állapotban tálaljuk, ezért tartsuk a hűtőben, és fél órával a tálalás előtt vegyük ki.

 

4. Érett avokádó

 

A konyhapulton csak néhány napot bír ki, de kissé hűvösebb helyen tárolva akár tíz napig is eláll.

 

5. Érett banán

 

A banánnal is így van; spórolhatsz, ha néhány napig a hűtőben tárolod, így meghosszabbíthatod az eltarthatóságát. A héja kívülről kicsit barnább lesz, de a belseje ugyanolyan friss.

 

6. Kukorica

 

Ideális, ha vásárlás után azonnal megfőzöd, de ha nincs erre lehetőséged, tedd egy zacskóba, és tárold a hűtőben, hogy megőrizze édességét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás