Egy igazán különleges édességet mutatunk most be Neked, a Sült alaszkát! Ez a süti kívül forró, belül pedig jég hideg édesség, amelynek íze és kinézete is ámulatba ejti majd a vendégeket – az elkészítése pedig korántsem olyan bonyolult, mint gondolnád!
A Sült alaszka alapja – brownie alap
Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 30 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 4 tojás
- vanília aroma ízlés szerint
- tört dió ízlés szerint
Egy fazékban forralt vizet, és tegyél fölé egy fém tálat a gőzöléshez. A tálba tedd a csokit és a vajat, és sűrű kevergetés mellett olvaszd a vízgőz felett addig, míg szép egységes masszát nem kapsz.
A tojásokat a cukorral keverd simára, és add hozzá a vanília aromát – majd keverd el a csokival. Szitáld rá a lisztet, és dolgozd el alaposan!
A brownie tésztát kanalazd 1-2 ujjnyi vastagon, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe – süsd addig míg a teteje mattá nem válik és el nem kezd “repedezni”.
Ha nincs kedved a brownie elkészítéséhez, sima piskótával is finom lesz a süteményed :)
A Sült alaszka különleges tetejének elkészítéséért kattints a következő oldalra!
A Sült alaszka tölteléke:
Tetszőleges ízű fagylalt :)
A Sült alaszka “habja”:
- 70 g tojásfehérje
- 80 g kristálycukor
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, és habzsákba töltjük. A Brownie-kat kitesszük egy tálra, rájuk egy-egy kanál keményre fagyott fagylaltot pakolunk, és a habzsákból a tojásos habot rusztikusan rányomjuk. A rákerült habot zsebsárkánnyal megpirítjuk, felforrósítjuk kicsit és azonnal tálaljuk!