Az Oreo kekszről biztosan hallottál már, és talán azon is eltűnődtél, hogy mivel lehetne kiegészíteni és új szintre emelni az általuk kínált édes ízvilágot. A ma bemutatot Oreo golyó recept pontosan ezt ígéri, ráadásul mindössze három hozzávalóra lesz szükség hozzá (sütésre viszont nem)! Annak ellenére, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni őket, nagyon finomak és kifejezetten mutatósak is. Tökételes desszertül szolgálnak majd születésnapokra és más alkalmakra!
Hozzávalók
• 36 db Oreo keksz, apróra törve
• 225 g krémsajt, lágyítva
• 450 g fehér és/vagy félédes főzőcsokoládé
A kekszeken kívül a csokoládé a legfontosabb hozzávaló, tehát jól gondold meg, hogy milyet választasz hozzá. Fontos, hogy jó minőségű főzőcsokoládét használj, mert ez kínál majd megfelelő állagot a golyók bevonásához. Használhatsz fehércsokoládét vagy félédes tejcsokoládét, de kísérletezhetsz étcsokoládéval is.
Ha a golyókat további finomságokkal is szeretnéd bevonni, akkor íme néhány ötlet:
• apróra tört Oreo keksz
• olvadt fehércsokoládé
• apró manduladarabok
• cukorkák
Elkészítés
1. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd tedd félre.
3. Egy kézi mixerrel (vagy hasonló eszközzel) keverd össze a morzsákat és a lágy krémsajtot. A cél az, hogy a keverék puha állagú legyen.
4. Merj ki 2,5 cm-es golyókat a kekszes krémsajt keverékből, majd helyezd őket a sütőpapíros tepsire.
5. Miközben ezt csinálod, 30-30 másodperces szakaszokban olvaszd meg a csokoládét, és kevergesd is rendszeresen, míg puhára nem olvad.
6. Mártsd a golyókat az olvasztott csokoládéba, majd helyezd vissza őket a papírra.
7. Ízlés szerint szórj további finomságokat az olvasztott csokoládéba, hogy azokkal is bevond a golyókat, vagy öntsd rájuk a maradék csokoládét (ehhez esetleg egy másik színt is használhatsz).
A kész golyókat legfeljebb 2 órán át hagyd szobahőmérsékleten. Ha ennyi idő alatt nem fogynak el, akkor tedd őket a hűtőbe. Az Oreo golyók hűtőben 2 hétig, fagyasztóban pedig külön-külön sütőpapírba csomagolva, műanyag zacskókban akár 2 hónapig is tárolhatók.
Egyéb megjegyzések
• A kekszeket nagyon apró morzsákra aprítsd szét – ezért érdemes turmixot vagy konyhai robotgépet használni.
• A krémsajtot előre lágyítsd meg, hogy könnyedén össze lehessen keverni a morzsákkal. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, de ha mégis elfelejted, akkor a csomagolása nélkül mikróban 15 másodpercig melegítsd a lágyításhoz.
• Fontos, hogy jó minőségű főzőcsokoládét használj, nem pedig olcsó csokoládédarabkákat.