10 perces, gyümölcsös finomság
Hozzávalók:
- nagy zacskó babapiskóta (kb. 40 darab)
- 2 bögre tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 750 g fagyasztott gyümölcs (pl. eper, málna, meggy, szeder stb.)
Így készítsd el:
A bögre tejfölökbe keverd bele az 1-1 csomag vaníliás cukrot és még ízesítsd ízlés szerint sima cukorral. Egy nagyobb jénai tálba tedd be a hozzávalókat, az alábbi sorrend szerint: babapiskóta, tejföl, gyümölcs. Ezt csináld addig, amíg el nem fogynak az összetevők – vagy míg tele nem lesz a tál. A gyümölcsöket nem kell kiolvasztani vagy lecsöpögtetni, ugyanis az a jó, ha legalább fél napot a hűtőben hagyod, ami alatt kiolvad a sütiben.
Kattints a KÖVETKEZŐ OLDALRA a többi receptért!
15 perces banános süti
Hozzávalók:
- 450 g tejföl
- 3 csomag vaníliás cukor
- négyszögletű háztartási keksz (körülbelül 40 darab)
- 1-2 darab banán
- 1 teáskanál kakaópor (nem cukrozott)
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál víz
Így készítsd el:
Keverd össze a tejfölt és a vaníliás cukrot. Egy négyzet alakú műanyag edény tetejének az aljára rakj egy sor háztartási kekszet, rá a tejfölt körülbelül fél centi vastagon, majd rá a banán karikákat. Ismételd ezt, míg el nem fogy az alapanyag – vagy míg elég magas lesz az edénybe. Tedd rá az edény alját a sütire, hogy zárt térben puhuljon. Hagyd állni a hűtőben körülbelül 4 órát, majd készíts a tetejére mikróban csoki öntetet a kakaóporból, cukorból és vízből.
Áfonyás túrótorta, sütés nélkül
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg margarin
- 200 g babapiskóta
- 24 g zselatinfix
- 40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 5 db menta a díszítéshez
Így készítsd el:
A babapiskótát reszeld vagy daráld le és keverd össze a felolvasztott margarinnal. Béleld ki a 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral, és kend bele a babapiskótás margarint, majd tedd 30 percre a hűtőbe. Ha fagyasztott az áfonyád, olvaszd fel és tegyél félre pár szemet a díszítéshez. Ez után a felét nyomkodd össze a cukorral. Keverd össze a citrom héját a túróval, majd az egészet keverd össze a cukros áfonyával. A tejszínt verd fel kemény habbá. A zselatinfixet keverd bele a tejszínhabba, majd az egészet keverd össze a masszával és keverd még hozzá a maradék áfonyát is. Öntsd a tortaformába a masszát, majd tedd az egészet a hűtőbe egy éjszakára, de minimum 6 órára. Díszítsd a maradék áfonyával és menta levelekkel.
Almás-kekszes süti 15 perc alatt
Hozzávalók a sütihez:
- 1 kg háztartási keksz
- 1,5 kg alma
- 2 evőkanál cukor
- őrölt fahéj, ízlés szerint
- 1,5 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Hozzávalók a tetejére:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)
- 2 evőkanál víz
Így készítsd el:
Az almákat hámozd meg, majd reszeld le egy tálba. Önts rá 1 dl vizet, add hozzá a cukrot és fahéjat, majd tedd fel főni. Közben a maradék vízzel keverd el a 2 csomag vaníliás pudingport. Egy tepsi alját rakd végig keksszel. Ha megpuhult az alma, öntsd hozzá a pudingporos vizet és főzd 2-3 percig. A kekszre öntsd rá a krém felét, majd rakj egy újabb réteg kekszet, öntsd rá a krém másik felét is, majd fedd le még egy adag keksszel. Ezután készítsd el a csoki mázat: melegítsd össze a hozzávalókat, majd gyorsan öntsd a kekszre és készen is van!
Citromos - limoncellos tiramisu
Hozzávalók:
- 3 db citrom reszelt héja és leve
- 4 db tojás
- 2 dl habtejszín
- 2 dl limoncello
- 2 dl tej
- 10 dkg xilit
- 25 dkg natúr krémsajt
- 2,5 dl tejföl
- 1 teáskanál vanília aroma
- 30 dkg babapiskóta
- 1 csipet só
- víz
Így készítsd el:
Keverd össze egy citrom levét, 3 evőkanál xilittel, 1 dl vízzel, 2 dl limoncellóval és 2 dl tejjel. Ebben áztasd a babapiskótát. Verd fel a tojásfehérjét sóval, majd külön a tejszínt és külön a tojássárgáját 8 dkg xilittel, a krémsajttal, a tejföllel, 2 citrom levével és héjával, és a vanília aromával. Egy nagy tálba rakd le a beáztatott babapiskótát, majd rá az összekevert krémet. Ha van még alapanyag, rakhatsz még egy réteget. Pihentesd hűtőben legalább egy fél napig.
Forrás: nosalty