Nyakunkon a Halloween és ha te is izgatottan várod, hogy ijesztő dekorációkkal és őszi ízekkel áraszd el otthonodat, akkor néhány elmaradhatatlan édességre is szükséged lesz. Az alábbiakban néhány ilyen pofonegyszerű receptet sorolunk fel, amik tökéletesen passzolnak a Halloween hangulatához, ráadásul sütés nélkül is elkészíthetők. Kezdjük is!
Szörnyű pattogatott kukorica
Ezek a szörnyen finom halloweeni édességek minden vendég szájára mosolyt csalnak majd.
Hozzávalók:
• 280 g mini mályvacukor
• 4 evőkanál sótlan vaj, felkockázva
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• 1/2 teáskanál neonzöld ételszínezék
• 1/4 teáskanál finomszemű tengeri só
• 12 bögre édes „kettle” pattogatott kukorica, kipattogtatva
• 8 db műanyag vámpírfog
• 1 csomag cukor szem
• 2-4 hosszú aszalt papaya
Elkészítés:
1. Szórd a mályvacukrot egy nagy, hőálló, mikrózható tálba. Szórd rájuk a vajkockákat, majd mikrózd a tálat 1,5-2 percig, vagy amíg a mályvacukrok fel nem duzzadnak.
2. Vedd ki a tálat a mikróból és verd össze a tartalmát, amíg a vaj össze nem keveredik a mályvacukorral. Ez után add hozzá a zöld ételszínezéket és a sót, majd verd össze azokat is, hogy elkeveredjenek.
3. Szórd a pattogatott kukoricát egy túlméretezett keverőtálba. Öntsd rá az összeolvasztott mályvacukor-keveréket, és keverd jól össze egy fakanállal. A cél az, hogy a lehető legtöbb kipattogott kukoricát bevond az olvasztott mályvacukorral – ez nem egyszerű feladat, szóval ne aggódj, ha néhány szem kimarad.
4. Fújj némi sötősprayt a kezeidre, vagy vajazd be őket, majd gyúrj 8 db alma méretű golyót a tál tartalmából, és helyezd őket sütőpapírra. Szükség szerint használj több sprayt vagy vajat a kezeiden. Ha kész a 8 golyó, helyezd őket a hűtőbe, hogy megkeményedjenek.
5. Miután a zöld kukoricagolyók keményre hűltek, fogj egy kést és vágj bele az egyik oldalukba, majd helyezd beléjük a vámpírfogakat és formázd úgy a golyókat, hogy illeszkedjenek azokra. Légy óvatos, mert ha a vámpírfogak rugója túl erős, akkor szétrepeszthetik a golyókat. Ilyenkor is behelyezheted még a fogakat, de a kész golyók nem fognak olyan jól mutatni.
7. Vágj le néhány hosszú szeletet az aszalt papayából, és helyezd be őket a vámpírfogak közé nyelv gyanánt. Kész is!
Csokoládés vámpírdenevérek
Ereszd be ezeket a mézédes denevéreket konyhádba! Csokoládé, mályvacukor, keksz – nincs mit nem szeretni rajtuk!
Hozzávalók:
• 1 csomag mályvacukor
• 1 csomag étcsokoládés olvasztható cukorbevonó, illetve némi fekete és fehér cukorbevonó
• 1 csomag Oreo keksz (a töltelékre nincs szükség a recepthez, csak a kekszre)
• 1 csomag cukor szem
• néhány műanyag nyalókapálcika
Elkészítés:
1. Bontsd fel az Oreót és válaszd szét a töltelékkel összeragasztott kekszeket. Csak a kekszekre lesz szükség, ezért a tölteléket nyugodt szívvel fogyaszd el a finomság elkészítése közben.
2. Olvaszd meg a csokoládés cukorbevonót egy mikróban vagy a tűzhelyen a csomagoláson látható instrukciók szerint.
3. Fogj egy nyalókapálcikát, és szúrd fel egy mályvacukor egyik lapos oldalába, majdnem teljesen át a másik oldaláig. Ez után mártsd a mályvacukrot az olvasztott csokoládéba, hogy az egészet alaposan bevond vele. Ha túl sok csokoládé kerül a cukorra, ütögesd hozzá óvatosan a pálcikát a csokis tál széléhez.
4. Törj minél szabályosabban ketté egy Oreo kekszet, majd helyezd őket egy tálcára egymás mellé (a végük érjen össze) úgy, mintha egy pár denevérszárny lennének. Ehhez egy kissé érdemes felfelé fordítani őket.
6. Miután meghűltek és megkeményedtek, rajzold meg a szájukat a fekete cukorbevonóval, a fogaikat pedig a fehérrel – kész!
Ropogós halloweeni csontok
Ezek az ehető, ropogós csontok nem csak remek csemegék, hanem nagyszerű halloweeni dekorációk is egyben, ráadásul rettenetesen egyszerű elkészíteni őket!
Hozzávalók:
• 80 db mini mályvacukor
• 40 szál sóspálcika
• 450 g fehér csokoládés olvasztható cukorbevonó
Elkészítés:
1. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Húzd rá a mályvacukrokat a sóspálcikák mindkét végére.
3. Olvaszd meg a cukorbevonót mikróban vagy a tűzhelyen a csomagoláson olvasható utasítások szerint. A cél, hogy puha, krémes állagúvá olvadjanak.
4. Fogj egy villát (vagy kettőt, ha úgy egyszerűbb) és mártogasd bele a mályvacukros sóspálcikákat a fehér csokoládés bevonóba. Rázd le róluk a felesleget, majd helyezd őket egy sütőpapírral letakart tálcára. Ha mindegyik elkészült, helyezd a tálcát a hűtőbe 10 percre.
5. Miután a „csontok” megkeményedtek a hűtőben, melegítsd újra a megmaradt cukorbevonót, és végezd el a mártogatást újra, tehát vond be őket egy második réteg cukormázzal is. Ez után ismét helyezd a csontokat a hűtőbe, hogy a második réteg is megkeményedjen rajtuk – kész is!