Én személy szerint a hideg zsíroldóról, súrolószerekről és erős lefolyótisztítókról már rég váltottam természetes változatokra. És nem bántam meg, sőt! Azóta csak ajánlani tudom. Bár a hideg zsíroldó pillanatok alatt hat – a citrom vagy ecet is ugyanolyan hatásos, csak ezeknek a természetes tisztítószereknek kell egy éjszaka. De hát ilyenkor egyébként sem használja senki a konyhát…
Lapozz és tudd meg, hogyan takaríthatod ki legegyszerűbben a sütőd, vegyszerek nélkül!

A sütő takarítása azt hiszem minden háziasszony rémálma. Még a gáztűzhely tetejét könnyű megtakarítani, addig a sütő résszel órákat is el lehet babrálni. Viszont ha tudod, mit kell tenned, elég lesz mindössze egy óra, hogy a zsíros, odaégett ételmaradékos sütődből újat varázsolj!
Amire szükséged lesz:
- egy bögre víz
- 1/3 bögre ecet
- fél csésze szódabikarbóna
- fél csésze só
- szórófejes flakon
- szivacs

A takarítás menete:
Első lépésként keverd össze a vizet és ecetet a szórófejes flakonba, majd fújd be vele jó alaposan az egész sütőt (nem kell ráfújni mindent!). Ez után szórd rá a fél csésze sót, permetezd le újra az ecetes vízzel, szórd rá a szódabikarbónát is, majd jöhet még egy permet ecetes víz. Ha megvagy a rétegekkel, akkor hagyd állni az egészet fél óráig. Ha letelt a fél óra, vedd elő a szivacsot és engedj egy tálba langyos (fontos, hogy valóban langyos legyen!) vizet, és töröld át az egészet. Ha nem jön fel könnyen a lerakódott zsír és ételmaradék, hagyd még rajta az elegyet újabb fél óráig!