A svéd mandulatortát talán nem kell olyan sok embernek bemutatni, hiszen minden IKEA étteremben és shopban kapható a sokak által kedvelt édesség. Gondoltad volna, hogy otthon is elkészítheted ezt a finomságot ráadásul glutén- és cukormentesesen? Mutatjuk a világhíres svéd mandulatorta receptjét!
Az IKEA svéd mandulatortája
Ha engem kérdeztek, nehezen tudnám eldönteni, hogy az IKEA tette-e híressé a svéd mandulatortát, vagy inkább a svéd mandulatorta tette népszerűvé az IKEA-t. Egy biztos: én többször vettem már mandulatortát, mint bútort, de még az összes ilyen-olyan lakásba vásárolt kütyük száma sem éri el az éves mandulatorta fogyasztásomat, így hát adja magát a dolog, hogy utána kellene járni, hogyan is lehet ilyen csoda finomságot sütni otthon is, és nem végig járni egy igazi labirintust, hanem az egyébként nem az IKEA-ban vásárolt kanapémon elfogyasztanom a frissen elkészült mennyei mandulatortámat az otthon melegében! Szerencsér találtam is egy szuper svéd mandulatorta receptet egy Facebook csoportban, ami nemcsak nagyon finom, hanem még glutén-, és cukormentes is! Így nemcsak diétázók, hanem gluténérzékenyek is fogyaszthatják ezt a nagyszerű süteményt. Próbáljátok kis, nem nehéz az egész folyamat, bár néhány apróságra oda kell figyelni, de ezekre részletesen kitér a recept leirása!
A svéd mandulatorta receptje
Hozzávalók a svéd mandulatortához
- 3 egész tojás szétválasztva
- egy csipet só
- 70+ 60 g xilit/eritrit
- 60 g mandulaliszt
- 60 g durvára őrölt mandula
- 120 g habtejszín
- 100 g puha vaj
- 40 g pirított mandula