Nagyanyáink még a fáról leszedett szilvából, otthon gyúrt gombócokból készítették el az igazi, mennyei ízű szilvalekváros gombócot! Most elhoztuk a receptjét!
Az alábbi csemegét ősszel szilva szezonban érdemes minél többször elkészíteni, és akár elrakni a fagyasztóba, hogy még tél végén is hazai szilvából, házi gombócokat tudjunk enni. :) Mi imádjuk! Laktató desszert vagy édesszájúaknak akár tökéletes ebéd is lehet a zamatos gombóc. Így készítsd el az isteni házi szilvalekváros gombócot, ahogyan nagyszüleink csinálták:
Hozzávalók:
500 gramm búzadara
1 üveg szilvalekvár
zsemlemorzsa
cukor
vanília kivonat
porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Lapozz egyet és mutatjuk hogyan készítsd el a házi szilvalekváros gombócot!
Elkészítés:
Tegyünk fel kb. 1 ½ liter vizet főni a vaníliával és a vanília eszenciával. Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg megkeményedik. Két órán keresztül hagyjuk hűlni.
Egy kicsit olajozzuk meg az ujjainkat, egy kisebb adag búzadarát tegyünk a tenyerünkbe, vájjunk bele egy lyukat, és azt töltsük meg szilvalekvárral. A darát gömbölyítsük egyenletes gombóccá. Ezután forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában, és szórjuk meg fogyasztás előtt egy kevés porcukorral.
Forrás: tudasfaja.com