Próbáltad már a Raffaellot házilag? Szerintem minimum annyira finom, mint amit aboltban lehet venni, de ebből tényleg annyi köjön, hogy jól is laksz vele! Próbáljátok ki ezt a szuper finom receptet.
Raffaello golyó recept házilag
Hozzávalók:
- 1.7 dl kókusztej
- 0.5 dl víz
- 19 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg sovány tejpor
- 25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 100 g mandula (ha nincs hántolt mandulánk, áztassuk 1 percre forrásban lévő vízbe, így a barna hártya könnyedén lejön)
- 400 g kókuszreszelék (2 csomag)
Elkészítés:
A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaniliáscukorral. Hozzáadunk egy csomag kókuszreszeléket, a tejport és a folyadékokat, hogy egyállagú massza legyen belőle. Ha úgy érzed, hogy túl lágy, akkor tegyél még hozzá tejport, vagy beteheted fél órára pihenni a hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen. (javaslom a plusz tejport inkább) Ha megfelelő állagú a massza, akkor vizes kézzel apró raffaello golyó méretű golyókat gyúrúnk, majd a közepébe teszünk egy-egy szem mandulát, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálalásig tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek és alaposan megszilárduljon. Tálaláskor tedd mini muffin papírokba a golyókat.