notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A legkrémesebb tejberizs

hirdetes

A legkrémesebb tejberizs meggyszósszal - pillanatok alatt megvan!

NA

Ha valami gyorsa és édesre, na meg nosztalgikusra vágysz akkor ez a gyors tejberizs meggyszósszal a tuti választás! Lágy, krémes, extra vaníliás és az enyhén fanyarkás meggyszósz tökéletes párja neki, a gyerekek is imádni fogják!

Tejberizs recept

A világhódító tejberizs

A tejberizst szinte a világ összes táján ismerik, angol nyelvterületek leginkább rizspudingként emlegetik. Sok helyen tortaként, sütve is készítik, összetevői változnak, de az alapja mindegyiknek a rizs, tej, fűszerek, édesítő szerek. 
Ázsiából származik, évezredek óta töretlen a népszerűsége itt, hisz a rizs alapvető élelmiszer ott. Kínában leginkább rizskásaként emlegetik, és sokszor készítik tápiókából. A szomszédos országoknál - Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Ukrajna - kutia a tejberizs neve, hazánkat kivéve ezeknél az országoknál hagyomány karácsonykor elkészíteni szárított gyümölcsökkel és magvakkal. Romániában a tejberizst mazsolával és fahéjjal tálalják. Érdekesség, hogy egyedül nálunk Magyarországon szokás kakaóporral megszórva fogyasztani!

Hozzávalók
4 főre

-    330g rizs 
-    600g víz 

hirdetes
-    1l tej 
-    2dl 30%-os tejszín 
-    150g cukor 
-    40g van.cukor 
-    vanília
-    40g vaníliás pudingpor

Meggyszósz
-    450g mirelit meggy 
-    120g meggyszörp 
-    20g van.puding 
-    kis víz

Feltesszük a rizst és a vizet, elkezdjük főzni közepes fokozaton. Közben rákevergetünk, mozgatjuk. A tejből mérjünk ki 2dl-t, tegyük félre. A dobozban megmaradt mennyiség 2részben adjuk majd a rizshez. Ha felvette a vizet, mehet az első rész tej. Alacsony fokozat, kever, sűrűsödik. Második adag tej, ugyanígy. Ezután kell megkóstolni, hogy puha e. Ha nem, a leírt mennyiségen felül adj még hozzá tejet, amíg puha nem lesz. Ezután a pudingport, cukrokat, vaníliát csomómentesre elkeverjük a tejszínnel és a félretett tejjel. Az amúgyis puha és már krémes rizshez hozzáadjuk, megfőzzük, kész! Meggyszószhoz a kiolvasztott meggyet feltesszük a szörppel melegedni. Csomómentesre keverjük a pudingport és a vizet, amint forr a meggyünk hozzáadjuk és besűrítjük. Kész is!

hirdetes

Tipp: 

-    véletlenül se rakd bele a cukrot az elején
-    van.cuk+vanília helyett 4zacsi bourbon van.cukor
-    még egy kis házi vanília aromát is tettem hozzá
-    csak mirelit meggy, nem befőtt. Előző nap egy tálba tettem zacskóstul, és a hűtőben engedett ki. Kell a leve is!
-    ugyanígy működik málnával, eperrel, áfonyával, stb
-    laktózmentesen készítettem
-    csokisan csokipuding van.helyett, és +étcsoki

 

Forrás: Suga Paulina
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Recept