Közelednek az ünnepek és ilyenkor szinte kötelező valamiféle édességet készíteni. Megmutatom ezt a trükköt, amivel többé neked sem ragad a tepsibe egy süti se! Így zsírozd a tepsit:
A sütés szeretete nagyon sok emberben ott van. A sütésnél azonban felmerül néhány nehézség, például a ragadós sütőformák kikenése.
Természetesen rengeteg mód van a probléma leküzdésére, a legelterjedtebb a permetezőzsír vagy a vaj használata, de ez a módszer számos óvintézkedést tartalmaz. A sütőpapír is egy opció, de sokszor az sem segít, hiszen néha a papírba is beleragad a süteményünk. Néha pedig nem lesz olyan szép formája, mert hol itt, hol ott tartja el a papír, így nem lesz szép sarkos a téglalap alakú tortánk.
Más receptkönyvek arra szólítanak fel, hogy egy zsíros, béléscsík és liszt kombinációval oldjuk meg. Ki járt úgy, hogy ezt használta és mégis leégett a sütemény alja? Mert megvan rá az esély. Viszont van egy módszer, ami garantáltan működik, amitől többé neked sem ragad a tepsihez egyetlen süteményed, tortád sem! A következő oldalon eláruljuk a titkot!
Nos, nem azt mondjuk, hogy ezek a technikák nem fognak jó eredményeket produkálni, de végső soron egyfajta eszközként tekinthetünk rájuk. Lehet, hogy működnek, de nem segítenek a sült áruknak, hogy jobb ízük legyen!
Íme egy tuti tipp:
A legtutibb módszer szerint, zsírt, és cukrot kellene használnunk.Furcsán hangzik, de az ötlet teljesen értelmes.
Amikor a serpenyő felmelegszik, a zsír védőréteget hoz létre a serpenyő és a torta között, miközben a cukor az alján kristályosodik.
Ez szuper-addiktív, enyhén ropogós textúrát hoz létre, ami sokkal jobb, mint a nedves, morzsalékos alternatíva.
Forrás: tudasfaja.com