Ennél a tojásos-kolbászos töltött bagettnél talán nincs is finomabb reggeli, ráadásul percek alatt elkészíthető. Akár minden nap meg tudnám enni ezt a finomságot!
Talán nincs is a töltött bagettnél egyszerűbben elkészíthető reggeli, amely ennyire finom és útközben is fogyasztható. Nagyon hamar elkészül, csomagolhatjuk uzsonnára de vacsorára is tálalhatjuk, a gyerekek is biztosan szívesen fogyasztják.
Hozzávalók:
2 db mini bagett, vagy kifli
4 db tojás,
4 db kolbász (tetszés szerint),
200 g túró (tetszés szerint),
100 ml tejföl,
só,
bors,
pirospaprika ízlés szerint.
A tojásos-kolbászos bagett elkészítéséhez lapozz egyet!
Elkészítés:
Szeleteljük fel a kolbászt karikára és süssük 5 percig. Közben verjük fel a tojást a tejföllel és a túróval, fűszerezzük ízlés szerint (vághatunk bele újhagymát, kaprot, zöldpetrezselymet attól függ ki, hogyan szereti). Vágjuk el félig a bagettet, de ne vágjuk át teljesen, hogy ne csepegjen ki a töltelék és szedjük ki a közepét, hogy legyen hely a tölteléknek.
Rakjuk bele a kolbász karikákat és öntsük rá a felvert tojást (a tetejét megszórhatjuk reszelt parmezánnal), majd rakjuk bele egy tepsibe és előmelegített sütőben addig süssük ameddig a tojás megsül, hagyjuk hűlni fogyasztás előtt. Jó étvágyat kívánunk ehhez az ízletes és laktató ételhez! :)