Nagyon egyszerűnek hangzik. Fogj egy epret, olvass csokit, és mártsd bele az epret.
Aztán ha belekezdesz csakhamar rájössz, hogy ez bizony nem úgy megy mint a filmeken, és a végeredmény semmiben sem hasonlít az alábbi képre.
A romantikus vacsorák egyik legszebb kiegészítője, vagy csak mindennapi finomság… Mindegy, mi az alkalom, a csokiba mártott eper mindig nagyszerű desszert, és ha jól készíted, látványos is!
Ha nem jól készíted pedig, így járhatsz…:
De mi is az, amit a képen látható finomság elkészítője elrontott?
Lapozz a következő oldalra, és megtudod!
Mosd meg, és szárítsd meg az epret!
Ez az egyik legfontosabb lépés, amelyet nagyon sokan elmulasztanak. Az epreket folyó víz alatt alaposan mosd át, majd tedd magas nedvszívó-képességű papírtörlőkre őket. Ha kell, át is törölgetheted a gyümölcsöt. Ha egy picit is nedves marad az eper, a csoki nem fog megtapadni rajta!
A száraz epreket tedd egy jól záró zacskóba, és amíg a csoki olvad, tedd a mélyhűtőbe. A hideg gyümölcsön könnyebben megköt majd a csokoládé!
Válassz jó minőségű csokoládét, és olvaszd meg! Egy fazékba tegyél fel vizet forrni, majd egy hőálló edényt helyett a forrásban lévő víz fölé, és tedd bele az apróra tört csokoládédarabokat. Kevergesd, amíg teljesen fel nem olvadt.
Teríts magad mellé egy sütőpapírt, és kezdd el a munka lényegét!
Egyszerre egy eperrel dolgozz. Fogd meg a zöld leveleket, és mártsd bele az olvadt édességbe. Ha elmerült benne, húzd ki úgy, hogy mint egy csavarhúzót forgatod a csokiban.
Tedd le a sütőpapírra, és várd meg, míg megköt a csokoládé! Ha szeretnéd, fehércsokival díszítheted a remekművet! :)