Valaki kirázza a kisujjából, de valakinek sose sikerül megcsinálni tökéletesre a fasírtot. Íme a tökéletes fasírt receptje, ahogy a mama készíti! Imádni fogod!
Vagy kicsit jobban megsül, vagy túl kemény, vagy nem sül át a közepe, vagy nem elég jó az íze, vagy épp túl olajos… Valahogy nehéz eltalálni, hogy igazán tökéletes fasírtot készítsünk. Ezzel a recepttel nem lesz ezek után nehézség a fasírt készítésében! Tökéletes állagú, ízű, kinézetű, eredeti, hagyományos fasírtokat készíthetsz ezek után, így csinálta a nagyama is. Annál finomabbat pedig sose ettük. :)
Hozzávalók
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 szikkadt zsemle
só
őrölt feketebors
pirospaprika
zsemlemorzsa
A tökéletes, mama fasírtjának elkészítése:
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom. A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adom.
Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.
Forrás: receptek365.info