A tökéletes habcsók receptje
Az alapreceptet megfeleztem, hogy több ízt és formát is kirpóbálhass. Már csak a te kreativitásodon múlik, hogy milyen habcsókot és mennyit készítesz.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- zöld élelmiszer színező
/természetes ételszínező: matcha tea por, algapor >>nem érződik az ízük egy kanál használata esetén/ - díszcukorka
- sárga dekorcsillagok
- fél citrom leve
Mindent az alapreceptben foglaltak alapján készítsünk. Amikor a habot a cukorral és a citrommal felvertük, tegyünk bele egy kk bio matcha port és a habverővel keverjük el teljesen. Természetesen bolti színezéket is lehet vásárolni, ennyitől nem lesz az ég világon semmi bajunk. Ezt a port azért írtam csak le, hátha valaki tartózkodik az ilyen színezőanyagok használatától.
A hab akkor jó, ha ilyen:
Mikor elég kemény a zöld habunk, töltsük habzsákba, és attól függően, hogy milyen karácsonyfát szeretnénk, formázzuk azt meg! Egyszerűbb lehet, ha három kupacot teszünk egymásra, amelyek mérete egyre csökken, ezzel imitálva a karácsonyfa formáját, de a rutinosabbak akár körkörös mozdulatokkal is próbálkozhatnak.
Amint a formával megvagyunk, szórjuk meg a “fenyőfánkat” néhány színes dekorcukorral, majd a csúcsára tegyünk egy sárga cukorcsillagot, és tegyük be a 100°-ra előmelegített sütőbe az olajjal kikent tepsiken sorakozó habcsókokat egy órára
Ízesített habcsókok
Bátran kísérletezz az ízekkel, merj elrugaszkodni a megszokottól! Miért is ne készíthetnéd el kedvenc ízesítéseddel ezt a finomságot?
Szereted a kávét? Akkor tegyél bele egy adagot!
Dióra vágysz? Ízesítsd darált dióval!
A mandula a mindened? Akkor szórj manduladarát az alapreceptbe!
A habcsók azért nagyszerű, mert ízesítése terén csak a képzeleted szabhat neki határt, ráadásul roppant egyszerűen elkészíthető!