Az instagram-on egyre ismertebb Dr. Görbe Pál ( @gorbepalko ) által készített házi kakaós csigánál még nem ettél finomabbat!
A legnagyobb öröm ebben, hogy ezt a nagy sikernek örvendő receptet nem tartotta titokban. Sok követője készítette el ( köztük én is :) ) így biztos forrásból származik a kijelentés: Megtaláltuk a TÖKÉLETES HÁZI KAKAÓS CSIGA receptet! Sok más receptet és köztük a házi kakaós csiga receptjét is a karantén időszak elején osztotta meg követőivel. Rengeteg embert inspirált arra, hogy kipróbálja magát a konyhában és napi szinten osztotta/osztja meg az új és izgalmas recepteket. Ha még nem tetted meg itt az ideje, hogy te is kipróbáld! :)
Hozzávalók:
- 300g liszt
- 25g élesztő
- 1ek cukor
- 1kk só
- 250ml tej +50g vaj a tetejét megkenni amikor kész.
- Krém:
- 100g vaj
- 25g kakaópor
- 100g étcsokoládé
- 50g porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez adjuk és fényesre dagasztjuk.
50 perc alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
Amíg kel a krém hozzávalóiból készítsük el egy lábasban a tölteléket. Mindegyik hozzávalót tegyük a lábasba és közepes lángon egy habverővel keverjük csomómentesre. Majd tegyük hidegre, hogy kenhető masszát kapjunk.
Amikor a tészta megkel vágjuk ketté, majd nyújtsuk ki 30x40cm-es téglalappà, és kenjük meg a krém felével, tekerjük fel a rövidebb oldalànàl és vágjuk 3-3 cm vastag darabokra, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ugyanígy járjunk el a másik résszel is, és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra.
Amíg előmelegszik a csigák tovább tudnak kelni a tepsiben, majd végül 25-30 perc alatt süssük őket készre.
Amikor kivettük őket, akkor pedig kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, várjunk egy kicsit, amíg felszívja utána pedig ehetjük is!