Ma egy finom édesség receptjét hoztuk el nektek, a túrós fánkocskákat, amit ha a hétvégén elkészítesz, az egész család odalesz! A tésztáját pedig még keleszteni sem kell!
Ha a hétvégén szeretnél valami fincsi desszertet készíteni, akkor megtaláltad a legjobb receptet most! Ezek az isteni túrós fánkocskák nagyon könnyű tésztából készültek, finomak és nálunk a gyerektől az idős korosztályig mindenki odavan érte. A tésztáját pedig még csak keleszteni sem kell, így sokkal gyorsabban elkészül! Mindössze pár perc és már sütheted is ki a forró olajban a fincsi fánkocskákat.
Hozzávalók:
500 g tehéntúró
4 tojás
5 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál liszt (beleforgatjuk a fánkokat)
olaj
A túrós fánk elkészítéséhez lapozz egyet!
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral keverjük ki. A túrót törjük össze egy villával és keverjük a tojásokhoz, a vaníliás cukorral. Majd adjuk hozzá a lisztet, tegyük bele a szódabikarbónát és öntsük rá a citromlét. Pezsegni fog, de ettől ne rémüljünk meg. Alaposan keverjük össze a tésztát, gyúrjuk át. Mikor megfelelő állagú, formázzunk belőlük golyókat és forgassuk bele lisztbe. Forró olajban süssük ki, majd szedjük papírtörlőre és szórjuk meg porcukorral.