Kifutott az étel, ráégett a zsiradék és el kellene tüntetni a tűzhelyről? Ez a művelet mindig nehéz volt, de mióta rájöttem erre a trükkre, már pillanatok alatt megvagyok vele! Megmutatom hogyan tisztítsd meg a tűzhelyed pár csepp olajjal!
Egy olyan egyszerű anyag kell hozzá, ami minden konyhában megtalálható, így neked sem kell a drogériába rohannod a segítségért.
A titkos segítség
Ő az olaj. Egyesek az olívára esküsznek, de egyéb, épp kéznél lévő (és nem utolsósorban olcsóbb) olaj is megteszi. Én például babaolajat használtam, mellesleg nagyon finom aloés illata van, ami külön feldobja a takarítást.
A titkos módszer
1. Eltávolítjuk az esetleges kis darabkákat és könnyen letörölhető szennyeződéseket egy száraz ronggyal.
Fontos! Nem keverjük az olajat vízzel, mert maszatos lesz.
2. Néhány csepp olajat eloszlatunk a felületen és fényesre töröljük. Tényleg nem kell sok - teljesen felesleges, nem lesz jobb az eredmény -, pár csepp bőven elég.
Lapozz egyet és nézd meg milyen szép lett az eredmény!
Ha nagyon makacs, odaégett rétegeket kell leküzdeni, lehet picit állni hagyni és jó eséllyel megbirkózik vele. Mindent azért nem visz le magától, ilyen esetekben kicsit dörzsöljük meg, de normál szennyeződésekkel könnyedén elbír. Sőt, a következő alkalommal már egyszerűbb lesz a dolgunk, hiszen csodával határos módon nem ragad le már majd annyira a kosz.
A módszer nagyszerűen alkalmazható egyéb felületekre is, különösen széppé varázsolja az acél- és alumíniumfelületeket. Ne vigyük túlzásba, egy kevés olaj igazán nagy felületre is elég! A tűzhelyhez pédául mindössze 2-3 cseppet használtam.
Íme az eredmény: