Nyűgözd le szíved választottját egy édes, ínycsiklandó és bámulatos süteménnyel. Az biztos, hogy ha valamelyiket megcsinálod neki ezek közül, akkor a Valentin-nap emlékezetes lesz számotokra!
Valentin-napi Baileys szelet
Puha kakaós piskóta málnajammel felcsavarva, selymes Baileyses csokikrémmel, és Baileyses karamellel, a Chocolat Luxe felhasználásával. Közeledik a Valentin-nap, ami remek alkalom a süti elkészítésére. Ha időtök engedi akár egy közös program is lehet belőle, és ebből a belga csokis ír krémlikőrből kóstolásra is marad. Délelőtt, ha kényelmesen nekiálltok a pároddal, egy közös ebéd után tudjátok is fogyasztani.
Hozzávalók
◾️Piskóta:
- 4db tojás
- 100g cukor
- 20g kakaópor
- 60g liszt
- 2g sütőpor
◾️Málnaragu:
- 220g málna
- 75g cukor
- 5g pectin
◾️Csokikrém:
- 250g habtejszín
- 50g belga csokoládés Baileys Chocolat Luxe
- 180g étcsoki (70%)
◾️Baileyses karamell:
- 70g vajkaramell
- 50g belga csokis Baileys Chocolat Luxe
A csokikrémmel kezdjük, a tejszínt felforraljuk a Baileys-zel együtt a csokira öntjük, botmixerezzük, és mehet is a hűtőbe. Málnát a cukorral felfőzzük, ha szétestek a szemek 1 ek. porcukorral elkeverjük a pectint és besűrítjük a jamet. Kihűtjük. Piskótához a tojásokat ketté választjuk, fehérjét felverjük a cukorral. Egy részét a sárgájához adjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és a maradék habbal átlazítjuk. Sütőpapírozott tepsire kenjük és 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd megkenjük a málnával és feltekerjük. Betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a karamellt: a két hozzávalót összemelegítjük, és kihűtjük. Összeállítás: piskótát tetszőleges méretre vágjuk, felállítjuk. Csokikrémből nyomunk egy szegélyt, közepét feltöltjük a karamellel, és málnaszemmel díszítjük.
Valentin-napi red velvet pöfeteg
Az elkészítése két mozdulattal tart tovább, mint a sima pöfi, de tudtok vele villogni a párotoknak. Kakaós piros kekszben egy fehércsokis vaníliás krém, és közepén meggyragu. Amíg hűl a keksztészta simán elkészül a két krém, aztán csak össze kell állítani és meg is van.
Hozzávaló (kb. 24 db pöfihez)
◾️Keksz:
- 190g liszt
- 60g vaj
- 20g kakaó
- piros por vagy gélfesték
- 120g porcukor
- 2 tojás
◾️Krém:
- 150g fehércsoki
- 150g habtejszín
- 150g mascarpone
- vanília
◾️Szósz:
- 150g meggy
- 30g meggyszörp
- 1tk keményítő
- 1ek hideg víz
Kekszet a jól ismert módon elkészítjük, lisztet a vajjal morzsásra keverünk, beleteszünk mindent és összeállítjuk a tésztát. Pár órára hűtőbe tesszük, majd daraboljuk, golyózzuk, porcukorba forgatjuk és 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Krémhez a tejszínt és vaníliát felforraljuk, a csokira öntjük elkeverjük és kihűtjük. Használat előtt kihabosítjuk, majd a mascarponéval is elkeverjük. Meggyet a szörppel/cukorral felfőzzük, és a vízzel ekevert keményítővel besűrítjük. Összeállítás előtt minden hűljön ki és kész. Bér ilyen gyümölcsöt használhatsz és pohárkrémként is rétegezheted!
Képes és recept: Suga Paulina