Manapság egyre gyakrabban használjuk a mikrót a melegítésre, sütésre, olvasztásra, hiszen nagyon időhatékony. De most megmutatom nektek, hogy melyek azok a dolgok, amiket kifejezetten veszélyes beletennünk!
Hiába tudjuk sokan, hogy nem a legegészségesebb a mikróban melegíteni, sütni, olvasztani a dolgokat, mégis sokszor használjuk, hiszen az időhiány miatt néha rá is vagyunk kényszerülve, illetve kényelmi szempontból is jobb, mint a tűzhely például. Igen ám, de sokan nem tudják, hogy mik azok a dolgok, amiket nem lehet beletenni a mikrósütőbe, ebből pedig óriási nagy probléma is kerekedik néha.
A következő 13 dolgot semmiképp ne használjátok a mikróban, hiszen némelyik felgyulladhat, megolvadhat, illetve ettől akár nagyobb tűz is keletkezhet, ami életveszélyes lehet a házunkra és számunkra is. Még akkor sem, ha ezzel rengeteg időt és energiát spórolsz meg!
Lapozz egyet és nézd meg melyek azok a dolgok, amik veszélyesek, ha mikróba teszed!
Ezeket a dolgokat ne tedd semmiképp a mikróba, mert kifejezetten veszélyes:
- Alufólia: Sose tegyél alufóliát a mikróba, mert könnyedén meggyulladhat.
- Termosz: ezzel kárt okozol a mikrósütőben.
- Kínai élelmiszeres doboz: Még ha papírnak is látszik, nem tudhatod, hogy milyen anyag van benne, az is előfordul, hogy egy pici csík fém, ami ismét tüzet okozhat.
- Egyszer használatos, műanyag ételdoboz: Ezek a műanyag dobozok megolvadhatnak, és még ha nem is látszik rajtuk nagyon, de akkor is beszívódhat a benne lévő ételbe, így bekerül a mérgező anyag a szervezetedbe.
- Műanyag tárolódobozok: Csak azt használjuk, amin fel van tüntetve, hogy mikróba is be lehet tenni.
- Műanyag zacskó: Nagyon gyúlékony, ráadásul káros anyagokat bocsát ki.
- Mazsola: Könnyen megéghet.
- Szőlő: Könnyen megéghet ez is, illetve megváltozik a szerkezete, ettől pedig más íze, állaga lesz.
Lapozz egyet és nézd meg melyek azok a további dolgok, amik veszélyesek, ha mikróba teszed!
Ezeket a dolgokat ne tedd semmiképp a mikróba, mert kifejezetten veszélyes:
- Papír zacskó: pont úgy, mint a műanyag társai, ez is könnyedén lángra kap.
- Tojás: Könnyen felrobbanhat, ezért nem jó ötlet mikróban főzni.
- Chili paprika: Torok- és szemirritációt okozhat a kipárolgó gőz.
- Szószok, mártások fedő nélkül: Mivel szétspriccelnek mindent, ezért utána az egész mikrót takaríthatod ki, ha nem használsz a melegítésnél fedőt hozzájuk.
- Üresen soha ne indítsd be a mikrót, mert így is könnyen kigyulladhat!
És íme egy videó, amiben szemléltetik, hogy milyen károkat eredményez, ha a fent felsoroltak közül bármelyiket is használod a mikrósütőben: