Ez a nő villával karcolta meg a krumplikat, mielőtt megsütötte... Nem tudtam miért csinálja, de mikor megkóstoltam, elállt a szavam, olyan finom lett így!
A krumpli az egyik legközkedveltebb eledel, imádjuk főve, sütve, párolva, levesnek, köretnek. Önálló ételként is nagyon finom, és számtalan formában elkészíthető. Felsorolni sem lehet, hogy hányféle étel készíthető belőle. Az alábbiakban egy olyan egyszerű trükköt mutatunk, mely segítségével sokkal finomabb lesz a sültburgonya. Ezt minden háziasszonynak ismernie kell.
A kívül ropogós, belül puha burgonya ínycsiklandozóan finom tud lenni. Egy kis fokhagymás szósszal, vagy jó sok salátával, de bármilyen hússal kiváló párost alkothat. Talán nincs a Földön olyan ember, aki ne imádná a burgonyát. Ha valaki azt állítja, hogy nem finom, akkor minden bizonnyal az elkészítési móddal van problémája. Egyszer kell megtanulni, hogy hogyan készítsünk finom burgonyát. Ez a világ egyik legjobb trükkje. A következő oldalon el is mondom hogyan kell csinálni!
Próbáljuk ki, így irigylésre méltóan finom lesz a sült burgonyánk. Egészen biztosan az összes barátunk kíváncsi lesz majd rá, hogy mi a titkunk. Hámozzuk-, és mossuk meg a krumplikat, majd vágjuk négybe. Ha kisebbek, akkor elég, ha kettőbe vágjuk őket. Annak érdekében, hogy egyformán süljenek meg, igyekezzünk nagyjából azonos méretű darabokra vágni.
És, most következik a trükk! Minden darab burgonya felületét enyhén karcoljuk meg egy villával.
Ettől sokkal jobban meg fog pirulni a külső fele, viszont nem ég meg, és a belseje puha marad, de nem szívja magába az olajat. Egyszer kell kipróbálni ezt a módszert, és egy életre beleszeretünk a “karcolt” burgonyába.
Mielőtt beletennénk a forró olajba a burgonyákat, sózzuk meg. Ez kivonja a felületükről kissé a vizet, és így jobban megsülnek, ropogósabbak lesznek.
Forrás: tudasfaja.com