notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Megkarcolja a krumplikat sütés előtt - legfinomabb sültkrumpli

hirdetes

Villával karcolta meg sütés előtt a krumplikat!

Ez a nő villával karcolta meg a krumplikat, mielőtt megsütötte... Nem tudtam miért csinálja, de mikor megkóstoltam, elállt a szavam, olyan finom lett így!

Megkarcolja a krumplikat sütés előtt - legfinomabb sültkrumpli

A krumpli az egyik legközkedveltebb eledel, imádjuk főve, sütve, párolva, levesnek, köretnek. Önálló ételként is nagyon finom, és számtalan formában elkészíthető. Felsorolni sem lehet, hogy hányféle étel készíthető belőle. Az alábbiakban egy olyan egyszerű trükköt mutatunk, mely segítségével sokkal finomabb lesz a sültburgonya. Ezt minden háziasszonynak ismernie kell.

A kívül ropogós, belül puha burgonya ínycsiklandozóan finom tud lenni. Egy kis fokhagymás szósszal, vagy jó sok salátával, de bármilyen hússal kiváló párost alkothat. Talán nincs a Földön olyan ember, aki ne imádná a burgonyát. Ha valaki azt állítja, hogy nem finom, akkor minden bizonnyal az elkészítési móddal van problémája. Egyszer kell megtanulni, hogy hogyan készítsünk finom burgonyát. Ez a világ egyik legjobb trükkje. A következő oldalon el is mondom hogyan kell csinálni!

hirdetes
Megkarcolja a krumplikat sütés előtt - legfinomabb sültkrumpli

Próbáljuk ki, így irigylésre méltóan finom lesz a sült burgonyánk. Egészen biztosan az összes barátunk kíváncsi lesz majd rá, hogy mi a titkunk. Hámozzuk-, és mossuk meg a krumplikat, majd vágjuk négybe. Ha kisebbek, akkor elég, ha kettőbe vágjuk őket. Annak érdekében, hogy egyformán süljenek meg, igyekezzünk nagyjából azonos méretű darabokra vágni.

hirdetes

És, most következik a trükk! Minden darab burgonya felületét enyhén karcoljuk meg egy villával.

Ettől sokkal jobban meg fog pirulni a külső fele, viszont nem ég meg, és a belseje puha marad, de nem szívja magába az olajat. Egyszer kell kipróbálni ezt a módszert, és egy életre beleszeretünk a “karcolt” burgonyába.

Mielőtt beletennénk a forró olajba a burgonyákat, sózzuk meg. Ez kivonja a felületükről kissé a vizet, és így jobban megsülnek, ropogósabbak lesznek.

Forrás: tudasfaja.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha