XV. Noszvaji Pince-napok és Kemencében készített ételek napja
2013 Szeptember 6.
A szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai területre is elkalandozhatnak a látogatók. XV. Noszvaji Pince-napok és Kemencében készített ételek napja, Noszvaj, Szeptember
A szüreti időszakra tervezett rendezvénysorozatunkat az év fő eseményének szánjuk. A szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai területre is elkalandozunk: a kemencében készíthető ételek területén mérhetik össze tudásukat a környékbeli településekről és a településünkről benevezett csapatok. A sütés-főzés mellett feladatuk a szüret hangulatához illő tálalás, terítés is. Fontos szerep hárul Noszvaj lakóira is, hisz eredeti környezetben, falusi portákon, a régi kemencék felhasználásával rendezzük a versengést.
Forrás: www.utisugo.hu