A zab az egyik legegészségesebb gabonaféle a világon. Használhatod kenyér helyett is, akár arcmaszknak, de még szagtalanítónak is tökéletes! Mutatjuk hogyan!
A zab az egyik legegészségesebb gabonaféle a világon. A zabliszt segít a fogyásban, a vércukorszint helyreállításában, és csökkenti a szívbetegség kockázatát. Régebben jóval több zabot fogyasztottunk, míg ma már csak a bioboltokban kapható termékek között találhatunk a zabra leginkább. Akad az élelmiszerboltokban is azért némi zab forrás, mint a zabital, a zabpehelyliszt, esetleg zabszelet (mint édesség). De nézzük mire is jók a zabos termékek:
Íme a felhasználási módok:
Kenyér helyett:
A fasírt elkészítésénél, a darálthúst zabpehellyel keverjük össze kenyér helyett, így egészségesebb lesz az elkészült étel.
Zabliszt:
A zablisztet saját magad is megőrölheted, és használhatod süteményekbe, levesek vagy szószok sűrítésére.
Lapozz egyet és nézd meg mire használhatod még fel a zabpelyhet!
Zabtej:
Engedjen a fürdőkádba meleg vizet, majd öntsön hozzá zabtejet, és élvezze a pihentető és gyógyító hatását a bőrén!
Arcmaszk:
A zabpehely mint fő összetevője az arcmaszknak, kisimítja a ráncokat, fellép a gyulladás és a száraz bőr ellen is.
Keverjünk össze egy evőkanál darált zabpelyhet, egy teáskanál cukrot, egy teáskanál citromlevet, és egy csepp teafa illóolajat. Alkalmazza ezt hetente kétszer, és bőre felfrissül, sima és puha lesz.
Szagtalanító:
Tegyünk egy kisebb tálba zabpelyhet, és helyezzük be a hűtőszekrénybe. Ez a módszer segít megszabadulni a hűtőben lévő kellemetlen szagoktól.
Forrás: tudasfaja.com