notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Zöldborsó krémleves: végre itt a friss zöldborsó, készíts belőle isteni finom zöldborsó krémlevest

hirdetes

Mennyei zöldborsó krémleves friss borsóból, aminek minden cseppje kincset ér

CZs, NA

Minden évben alig várom a friss zöldborsó idejét. Teljesen mindegy milyen ételről van szó, ha zöldborsó van benne, nekem jöhet! Ebből az időszakból biztosan nem hiányozhat néhány isteni, zöldborsós finomság, mint például ez a mennyei krémleves! Egyszerű, gyors, nagyon finom!

Zöldborsó krémleves recept

Isteni finom, egészséges alapanyag, amit a diétádba is beilleszthetsz

Hiba lenne azt gondolni, hogy diéta alatt nem érdemes zöld borsót fogyasztani. Az ugyan igaz, hogy viszonylag magas a kalóriatartalma 100 grammjára vetítve (80-90 kcal), ugyanakkor kimagaslóan sok növényi fehérje található benne, így emaitt igazán nem érdemes elpártolni tőle. 100 g zöldborsó 6-8 g fehérjét, és 14 g szénhidrátot tartalmaz, de ha ez még nem lenne elég indok arra, hogy rendszeresen fogyaszd (pláne frissen), akkor gondolj a magas élelmi rost, C-vitamin, folsav és B-vitamin tartalmára!

Késő tavasszal és kora nyáron van a friss zöldborsó szezonja, aki figyel arra, hogy mindig szezonális ételek kerüljenek az asztalra ahelyett, hogy fagyasztott és tartósított ételeket fogyasztana a család, ez az időszak bizonyára tele van isteni, zöldborsóból készült finomságokkal. Bár a zöldborsó nagy pozitívuma – a fentieken kívül -, hogy egész évben fogyasztható fagyasztott verziójában, ilyenkor azért mégsem érdemes lemondani a friss zöldborsóból készült ételekről!

hirdetes

Zöldborsó krémleves friss, zsenge zöldborsóból

Hozzávalók:

  • 500 g friss, zsenge zöldborsó
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db újhagyma
  • késhegynyi szerecsendió
  • hirdetes
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 dl alaplé
  • bacon

Olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk meg rajta az újhagymát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldborsót, pároljuk néhány percig, majd öntsük fel az alaplével. Add hozzá a fűszereket, majd forrald még 10-15 percig. Attól függ, milyen gyorsan puhul a borsó. Ha úgy érzed, elég puha, húzd le a tűzről, és hagyd egy picit hűlni. Öntsd a levest egy robotgépbe, és keverd egészen krémesre, majd mehet vissza a lábasba. Add hozzá a tejszínt, és forrald fel ismét. Rögtön tálalhatod egy kis pirított baconnel, garantált siker lesz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges táplálkozás Konyha Színes ötletek