Így készítsd:
- Egy tálban összekeverjük a következőket: hoisin szósz, szójaszósz, rizsecet, szezámolaj, pirospaprika, majd félretesszük.
- A tofut felvágjuk és összemorzsoljuk, majd egy serpenyőbe helyezzük közepes lángon és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a gombát, később a retket, fokhagymát és a gyömbért. Ezután összekeverjük az előbb elkészített szósszal és gyakori kevergetés mellett 2 percig sütjük.
- Minden salátalevélbe kanalazunk nagyjából fél csésze tölteléket, ízlés szerint pedig sárgarépával díszítjük.
3. Készíts belőlük levest!
Kiváló módja a zöldégfogyasztásnak, ha leves formájában tesszük. A zöldségeket pürésítve és fűszerezve mennyi krémleveseket, aktuálisan szezonális zöldégekből pedig zöldséglé alapú levest készíthetünk. Ezen kívül is szinte bármely leveshez hozzáadhatunk valamely zöldséget, melyet bizonyára sokkal könnyebben fogunk ilyen úton elfogyasztani.
Brokkolis sajtkrémleves
Amire szükséged lesz:
- 1 hagyma felvágva
- 4 gerezd fokhagyma összetörve
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
- 1 kg brokkoli szárral
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál mustár
- 1 burgonya apróra vágva
- 1 babérlevél
- 4 csésze víz
- 2 csésze reszelt cheddar sajt
- metélőhagyma tálaláshoz
Így készítsd:
- Először feldolgozzuk a zöldségeket. A brokkoli szárát is meghámozzuk és apróra vágjuk.
- Közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát és 5 percig kavargatjuk. Ezután jön a brokkoli szár, krumpli, só és mustár.
- Hozzáadjuk a babérlevelet és a vizet és addig főzzük, míg a krumpli és a brokkoli meg nem puhul.
- 15 perc elteltével kivesszük a babérlevelet és hozzáadjuk a brokkoli egy részét, majd letakart fedővel pár percig főzzük. Ezután egy botmixer segítségével krémes állagot varázsolunk a levesnek.
- Végül hozzáadjuk a brokkoli maradék részét és főzzük pár percig letakart fedővel, majd jöhet a sajt, illetve a metélőhagyma.