notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Egyszerű zöldségkenyér recept: lisztmenetes, szénhidrátcsökkentett, egészséges, és tartós

hirdetes

Zöldségkenyér: finom, gluténmentes, és szénhidrátcsökkentett

VN

Mikor az összes liszt és élesztő elfogyott a boltok polcairól, mi mást lehetne tenni, a kétségbeesésen kívül, mint alternatívákat keresni? Alternatívákat, méghozzá olyanokat, amik bizonyos szempontból jobbak is, mint a hagyományos kenyér. Ez a nagyon egyszerű zöldségkenyér, nemcsak nagyon finom és laktató, hanem rendkívül egészséges is, ráadásul szénhidrátcsökkentett és gluténmentes is, ráadásul csupán 5 összetevőből áll. Nagyon egyszerűen elkészíthető, készítsd el te is ez az egészséges zöldségkenyeret!

Szuper egészséges zöldségkenyér

Pár szó a zöldségkenyérről

Ez az ízletes zöldségkenyér nemcsak a diétázóknak, és a gluténérzékenyeknek jó választás, hanem azoknak is, akik ki szeretnének próbálni egy finom kenyér alternatívát. Ezt a kívül ropogós, belül puha diétás zöldségkenyeret bárki elkészítheti otthon, kezdőknek is ajánljuk, hiszen egyáltalán nem nehéz. A benne található antioxidánsok nagyon egészségessé varázsolják.

Hozzávalók a zöldségkenyérhez

4 szál sárgarépa
3 szál zeller
2,5 csésze lenmag
1 csipet só
2 teáskanál zöldfűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, rozmaring)

A zöldségkenyér elkészítése

1. Először is konyhai robotgép segítségével vagy kávédarálóval megőröljük a lenmagokat, majd egy kicsivel több vízzel felöntjük, mint ami ellepi, és hagyjuk ázni másfél órán keresztül, amíg jól mg nem szívja magát.

hirdetes
2. Az áztatás közben meghámozzuk a zöldségeket, és előbb késsel kisebb darabokra vágjuk, majd aprító gép segítségével morzsásra dolgozzuk őket.
hirdetes
3. Ha a zöldségekkel végeztünk, és a mag is eleget ázott, akkor összekeverjük őket, majd sóval, valamint a fűszerkeverékkel ízesítjük, ezt is alaposan elkeverjük-
4. Ha egységes masszát kaptunk akkor sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elegyengetjük. Egy körülbelül 3-4 milliméter vastagság az optimális.
5. 140 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje, és azt nem érzékeljük, hogy a tészta már nem ragad, ekkor kivesszük, és a másik oldalára fordítjuk óvatosan, és azt is szép lassan pirítjuk.
6. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni, majd tetszőlegesen szeleteljük fel, és már fogyaszthatjuk is ezt az egészséges, szénhidrátcsökkentett, és gluténmentes kenyeret.
+ Tipp: ha puhán szereted a kenyeret, akkor tartsd hűtőben annak érdekében, hogy több napig puha maradjon, de kiszárítva akár hónapokig is eláll.
Jó étvágyat az egészséges zöldségkenyérhez! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vidéki otthon

Manapság sokan költöznek ki vidékre a városokból, és nem is csodálkozom rajta, hiszen... Tovább

Oscar Niemeyer

A brazil oktatási miniszter Lúcio Costa irodáját kérte fel a Nevelési és Egészségügyi... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY