Sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében azzal, hogy a fő étkezéseink mellé beípítünk +1 jó szokást. A zöldségek fontosságáról egészen kisgyerek korunk óta hallunk és talán igykeszünk is az általunk szabott elvárásnak és mennyiségnek eleget tenni. Vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy melyik zöldség milyn hatással van az egészségünkre? Ebben a témában összegyűjtöttünk 10 olyan zöldséget amit elengedhetetlünk fontos lenne rendszeresen fogyasztani.
Hagyma a legrégebben ismert vírusölő
Amit a hagyma tartalmaz: C-, B6-, B9-, B1- és B2-vitaminforrás, illetve tartalmaz ásványi anyagokat mint például kalcium és vas. Krómot és allil-propil-diszulfidot tartalmaz ez segít a vércukorszint szabályozásában. Segít a vörös vérsejtek egészségében valamint a koleszterintszintet optimalizálja. A hagyma bizonyítottan rákmegelőző hatású.
Gyömbér: szinte érzed, amikor eszed, ahogyan öli a vírusokat
Az indiai orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testre, de a lélekre is gyógyító hatással van és fokozza az inteligenciát is. Segít megakadályozni az elhízást és az elhízással járó betegségeket is. Aki hajlamos utazáskor a hányingerre annak ez egy csodaszer lehet, a gyömbér hányinger csillaptó hatással rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz A, B, C és E vitaminokat valamint cinket, vasat, magnéziumot, foszfort és káliumot is.
Brokkoli, ha a legjobbat szeretnéd izületeidnek
Rengeteg C-vitamint, illetve béta-karotint tartalmaz. Véd a kopásos izületi gyulladások ellen magas antioxidáns tartalma miatt, de a daganatos betegségek gyógylásában is segítséget nyújt. Magas rosttartalma miatt segít az emésztésben, segít a fogyásban és képes lassítani az regedés folyamatát.
Spenót, ami erőt ad
A spenót tökéletes forrás azoknak akik szeretnének vasat bevinni a szervezetükbe. Az egyik legmagasabb K vitamin forrás, de tele van A, C és B vitaminnal is. Aki szereti a spenótot annak érdemes kipróbálnia több kombinációját is. Renegeteg édes és sós formában lehet belőle finom ételt készíteni.
Fokhagyma: a vírusok fő ellensége
Segít megelőzni a koszorúér-betegséget, értágitó hatásának köszönhetően segít csökkeneteni a magas vérnyomás. Az infulenza és megfázásos betegségek egyik legerősebb és leghatékonyabb gyógymódjaként is elismerik. Antibakteriális hatása révén segítséget nyújt a gyomor és bél panaszok ellen is.