notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ismerd meg te is a legfinomabb klasszikus édességeket, süteményeket, amiket mind imádunk, készítsd el őket a legjobb receptek alapján

hirdetes

Ínycsiklandozó édességek, amiket mind imádunk

CZs
Az 5 legfinomabb klasszikus édesség recepttel

Ezek a legjobb receptek a mindenki által jól ismert, klasszikus édességekhez

Piskótatekercs

Egy finom piskótatekercsben az a legjobb, hogy szinte bármilyen tölteléket használhatunk hozzá, így a gyümölcsös finomságokat kedvelőknek éppúgy kedvezhetünk, mint a csokiimádóknak. A sárgabarackos változatot nem lehet nem imádni, ebben a receptben pedig nem lehet csalódni!

Hozzávalók a piskótatekercshez:

  • 5 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • szükség szerint tej
  • házi sárgabaracklekvár
  • porcukor

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadolgozzuk a sárgáját is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a habot, habverő segítségével összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a piskóta elkészült, konyharuhára borítjuk, majd megkenjük a házi baracklekvárral. A konyharuha segítségével tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral, és már fogyaszthatjuk is.

hirdetes

 

Meggyes-mákos rétes

A meggyes-mákos rétes még forrón is kiváló, tökéletesen elkészítve az ízek nagyszerű elegyét kapjuk meg. Nem csak jeles alkalmakkor, de hétvégén is érdemes elkészíteni!

Hozzávalók a meggyes-mákos réteshez:

hirdetes
  • 10 db réteslap
  • 50 dkg darált mák
  • 50 dkg magozott megybefőtt
  • 30 cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dl tej

A tejet felforraljuk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, valamint belekeverjük a darált mákot. Amíg kihűl, a vajat felolvasztjuk, a réteslapokat szétszedjük, és megkenjük vajjal, egymásra fektetjük. A máktölteléket és a megybefőttet összekeverjük, majd a réteslapokra kenjük. A réteslapokat összetekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőbe helyezzük. A tetejét egy kis maradék olvasztott vajjal, vagy tojássárgájával megkenjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virág

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére... Tovább

Kerti pad

A pad párnázatlan ülőbútor egy sorban ülő több személy számára. Egyszerű formája, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Konyha Színes ötletek