Sörkorcsolya: Paradicsomos csavart
Ha a tévé elé szeretnénk valami ropogtatni valót, vagy a sör mellé keresünk valamilyen nassolni valót, akkor ez lesz a tökéletes leveles tésztás sós finomság. Akár még saját ötleteinkkel is kiegészíthetjük.
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta; 2 deci paradicsomszósz, fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom; opcionálisan: sajt, szezámmag, sonka, bacon
Elkészítés
A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, majd vágjuk fel egyforma vastagságú csíkokra, amik körülbelül 2-3 centiméter vastag és 15 centi hosszúak. Kenjük meg paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszereket, majd rakhatunk még rá sajtot, esetleg sonkát. Ha ezzel megvagyunk fogjuk meg a csíkok két végét és tekerjünk rajtuk egyet. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejüket tojással. Megszórhatjuk még szezámmaggal, sajttal, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tejfölös csoda: Tejfölös bacon-ös csigák
Biztos vagyok benne, hogy ezt te is imádni fogod, és azonnal dupla adaggal készülj, hogy mindenkinek jusson belőle. Még ki sem hűl, de el is fog tűnni a tányérról, azt garantálom!
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta; 300 gramm tejföl; 150 gramm kockázott bacon; sajt; szezámmag
Elkészítés
A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centiméter vastagságú téglalap alakra. Kenjük meg a tésztát tejföllel, szórjuk rá a felkockázott bacont és egy kevés sajtot. Ezután a tészta hosszabb oldalánál kezdve tekerjük fel a leveles tésztát. Ha feltekertük vegyünk elő egy éles kést, és vágjunk 2-3 centiméter vastagságú szeleteket a hengerből. Rakjuk a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejüket tojással és szórjuk meg még egy kis sajttal vagy szezámmaggal. Süssük ki a csigákat 180 fokon, 20 perc alatt.