notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan tudok egészségesen étkezni? Ezeket érdemes megfogadni a világ minden tájáról

hirdetes

Táplálkozás – 8 titok, amit érdemes megfogadnunk a világ minden tájáról

TK

Mi lenne, hogyha megpróbálkoznánk egy másik kultúra életmódjával, megismernénk annak meglepő szokásait így is segítve táplálkozásunkat, valamint életmódunkat? A legújabb kutatások alapján, vannak olyan érdekes pontok, melyek nekünk is példát mutathatnának – most nézzük meg ezeket!

8 titok, amit érdemes megfogadnod a világ minden tájáról

Mit érdemes fogyasztanunk, hogy minél hosszabb életet éljünk, minél egészségesebben? Most bepillantást nyerhettek különböző népek, kultúrák életmódjába, ősi titkaikba, mindezt olyan országokban, ahol az átlagéletkor kimagasló. Ismerd meg Te is, mik azok az étkezési szokások, melyek a hosszantartó ifjúság forrásainak tekinthetőek.


Okinava – Japán


Ezen a területen az átlagéletkor a nők esetében 86 év, a férfiakéban 78 év. Ezen a szigeten nagy a valószínűsége, hogy valaki eléri a századik életkorát.


A legfontosabb dolgok, melyeket érdemes átvennünk


A „Hara Hachi Bu”


Ez a felfogás annyit tesz, hogy az itt élők abbahagyják az evést, mielőtt még jóllaknának. Rendkívül körültekintően fogyasztanak – folyamatosan értékelik a jóllakottsági szintjüket, és amint ez eléri a 80%-ot, befejezik étkezésüket. Így igyekeznek korlátozni a kalóriabevitelüket, ezzel is csökkentik zsírtömegüket, mely a zsigeri zsírok alacsony szintjét eredményezi. Az imént említett zsírfajta pedig szorosan kapcsolódik az inzulinérzékenységhez, az elhízáshoz, illetve a cukorbetegséghez.

hirdetes


A tea


2 csésze egy nap leforgása alatt – ez az áltagfogyasztás Okinavában. A legkedveltebbek a teák közül is a zöld tea, illetve a „Shan-Pien” tea, mely ötvözi a jázmint, illetve a kurkumát. Egy csésze nagyjából 150 – 200 flavonoidot tartalmaz, mely egy antioxidáns, ami jelentősen képes hozzájárulni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkenéséhez.

hirdetes


A só


A miso, a tengeri moszatok, szója szósz, halfélék, pácolt zöldségek… Az itt élő emberek általában egy teáskanálnyi sót fogyasztanak napi szinten, az átlagos vérnyomásuk az egyik legalacsonyabb a világon.


Mit vegyünk át?


Azt, hogy mi is alkalmazzuk a „Hara Hachi Bu” -t, érdemes figyelemmel kísérni fogyasztásunkat – együnk lassabban, így megengedve szervezetünknek, hogy megfelelően feldolgozza a bevitt tápanyagokat, illetve koncentráljunk minden harapásunkra. Érdemes kisebb villákat alkalmaznunk.

 

 

Amennyiben a többi szokás is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Pihenés

Mi a pihenés?   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Fokhagyma

A fokhagyma (Allium sativum) az amarilliszfélék családjába tartozó... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás