KARANTÉN RECEPTEK: Így készül az isteni Nutellás csiga!

Bartók Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Az eredeti recept az amerikai fahéjas csiga, de nekem az annyira nem ízlett, hogy őszinte legyek. Rengeteg helyen láttam, hogy Nutellával helyettesítik a fahéjas tölteléket ezért addig kísérleteztem az arányokkal, amíg tökéletes végeredményt kaptam. Most ezt osztom meg veletek is!

Íme az amerikai Nutellás csiga receptje:

 

 

HOZZÁVALÓK:

Nekem 16 darab jött ki belőle.

 

Tésztához:

               •  570 g sima liszt (570 g a tésztához és 30 g a nyújtáshoz, de ez lehet több is)

               •  80 g cukor (körülbelül 6 evőkanál)

                  (Én barnacukrot használtam, de porcukorral és kristálycukorral is tökéletes.)

               •  1 csapott teáskanál só

               •  30 g száraz élesztő

               •  2 darab “M” méretű tojás

               •  80 g vaj (körülbelül 6 evőkanál)

               •  50 ml víz

               •  220 ml tej

 

 

Töltelékhez:

 

               •  120 g Nutella

               •  1 evőkanál kakaópor

hirdetes

               •  3 evőkanál barna cukor

               •  1/2 teáskanál fahéj

 

 

Nutella máz a tetejére:

 

               •  100 g Nutella (ízlés szerint)

               •  35 ml tej

               •  2 evőkanál porcukor

               •  70 g mandula/ dió/ mogyoró ízlés szerint

 

 

TIPP: Én a máz helyett, vanília pudingot készítettem legutóbb, mert nekem ez túl édes volt ez a máz. Vagy esetleg csokis puding egy evőkanál nutellával, ha nem szeretnéd túl édesre.

 

 

ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI:

 

1. Egy nagy méretű keverőtálba mérd ki az élesztőt, 500 g lisztet, a cukrot és a sót.

2. Mikrohullámú sütőben olvaszd meg a vajat, a tejjel és a vízzel együtt. Körülbelül 30-60 mp szükséges neki.

3. Add hozzá a vajkeveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverd össze egy fakanállal. Törd fel egy kis tányérba a 2 darab egész tojást és szintén add a tálban lévő alapanyagokhoz.

4. Apránként add hozzá a fennmaradó 70 g lisztet, de minden egyes hozzáadás után keverd a tésztát. Annyi liszt szükséges, ameddig a tészta elválik a táltól, tehát nem lesz “ragadós”.

hirdetes

5. Egy lisztezett nyújtódeszkára helyezd rá a lisztet és körülbelül 2 percig gyúrd folyamatosan, majd hagyd 15 percig pihenni.

6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

7. Amíg a tészta pihen, keverd össze a töltelék hozzávalóit: a Nutellát, a barna cukrot, a kakaóport és a fahéjat.

8. Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 0,5-1 cm vastagságúra, oszd el rajta a tölteléket, és a hosszú oldala felől tekerd fel.

9. Vágj körülbelül egyforma méretű tekercseket belőle, majd egy enyhén kivajazott tepsibe helyezd bele őket tetszés szerint.

10. Tedd be az előmelegített sütőbe a csigákat és körülbelül 20-25 perc alatt kész is.

 

 

Nutella máz elkészítése:

 

1. Keverd össze az összetevőket egy kisebb fazékba (nutella, tej, porcukor) és alacsony lángon/ fokozaton krémes állagúra készítsd el.

2. Hagyd egy kicsit hűlni, majd öntsd a kész csigákra és szórd meg az általad kiválasztott magvakkal.

 

TIPP: Ha te is pudinggal készíted el, akkor szintén várd meg, hogy kihüljön, és csak utána öntsd a kész csigákra.

 

Kalória: 350 kcal

 

Jó étvágyat az ISTENI nutellás csigákhoz!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Mosódió

A mosódió a mosódiófa vagy szappanfa termése, melyet előszeretettel használnak mosás során.... Tovább

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Tovább a lexikonra