Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeNézd meg a cikkünkben a következő házi készítésű, karácsonyi illatú és stílusú bőrradírokat, amelyeknek bárki nagyon örülne. Vegyél hozzá kis edényeket/üvegeket, írd egy nyomtatható címkére mi található bennük, sőt, köss rá helyes kis szalagot is, és készen is van a tökéletes karácsonyi ajándék.
Csillámos-fahéjas testradír
• 200 g barna cukor
• 200 ml kókuszolaj
• 3 teáskanál őrölt fahéj
• néhány csepp narancs kivonat vagy illóolaj,
• 2 tk vanília kivonat vagy 2 tk menta kivonat
• csillámpor
• nyomtatható címke
A csillogó fahéjas testradír elkészítéséhez keverd össze a barna cukrot, a vaníliakivonatot, a fahéjat és a lágy kókuszolajat egy nagy keverőtálban, addig, amíg tökéletesen össze nem áll.
A vanília kivonat helyett illóolajokat is használhatsz, például narancsot. Opcionálisan adjunk hozzá egy kis ehető csillámot is. A bőrradírt edényekbe kanalazzuk, amelyeket alkohollal áttöröltünk, a tetejére több csillámot teszünk még pluszba, és ráhelyezzük a nyomtatható címkéket.
Fűszeres-mézeskalácsos testradír
• 200 g barna cukor
• 3 teáskanál őrölt gyömbér
• Egy csipetnyi őrölt fahéj
• 1 evőkanál kevert karácsonyi fűszer
• 5 csepp édes narancs/narancs illóolaj
Fogjunk egy tálat, és tegyük bele az olajat és a cukrot. Addig keverjük, amíg megfelelően össze nem áll.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük addig, amíg a bőrradír megfelelő állagot nem kap (olyannak kell lennie, mint a nedves homoknak). Ha a keveréket túl száraznak érzed, érdemes lehet még egy kis olajat hozzáadni, vagy ha túl folyós és nedves, adjunk hozzá még egy kis cukrot.
Öntsd a keveréket egy légmentesen záródó edénybe, például egy kapcsos befőttesüvegbe.
Ha ajándékba szeretnéd adni, díszítsd az üveget szalaggal, címkével és fahéjrúddal, szárított narancsszelettel, vagy bármilyen más ünnepi díszítéssel.
Téli erdő illatú testradír férfiaknak
• 200 g durva tengeri só
• 250 ml extra szűz olívaolaj
• 3 csepp fenyő illóolaj
• 3 csepp cédrusfa illóolaj
Fogjunk egy tálat, és tegyük bele az olajat és a cukrot. Addig keverjük, amíg megfelelően össze nem áll.
Adjunk hozzá a fenyő- és cédrusfa illóolajat, és keverjük össze (olyannak kell lennie, mint a nedves homoknak). Ha a keveréket túl száraznak ézed, akkor érdemes lehet még egy kis olajat hozzáadni, vagy ha túl folyós és nedves, adjunk hozzá még egy kis sót.
Öntsük a keveréket egy légmentesen záródó edénybe, például egy kapcsos befőttesüvegbe.
Fejezzük be egy szál fenyővel, amelyet madzaggal és egy címkével tekerjük rá az üveg nyakára.