Nem véletlen eszi ezt a fél internet: istenien finom és szuper egészséges Buddha-tál (RECEPT)

VN, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Én mostanában rengetegszer látom a különböző közösségi média platformok az úgynevezett Buddha-tálat, ami látszólag telis-tele van mindenféle földi jóval. Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom, hoztam is nektek egy szuper Buddha-tál receptet, de először nézzük is, hogy mi van a hype mögött. 

Mi is az a Buddha-tál?

A Buddha-tál eredetileg egy vegán találmány, de olyannyira ízletes, laktató, hogy világszerte vált húsevők kedvencévé is. A vegán étrend alapja, hogy sokszínűen kell étkezni, ha már húst nem visznek be a szervezetbe, akkor különféle tápanyagforrásokkal ezt a hiányt pótolni kell, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a hiánybetegségek kialakulása. És ennek köszönhetően alakult ki a színes, megannyi ízzel, és tápanyaggal roskadásig telt Buddha-tál. A Buddha-tál nevét onnan kapta, hogy Buddha csak tiszta és a szervezet számára tökéletes ételeket fogyasztott. Az ételeket adakozók ajánlottak fel neki, de minden adakozótól a számára legjobb falatokat vette csak el, ezek pedig a Buddha-tálhoz hasonlóan színes és egészséges sokaságként gyűltek a tányérjában.

 

A Buddha-tál pozitív hatásai

Hogy miért érdemes Buddha-tálat fogyasztani? Ahogyan már leírtuk egészen egyszerűen azért, mert nemcsak nagyon finom, változatosan variálható, hanem mert rendkívül sokszínű tápanyagokat tartalmaz. A Buddha-tál egy hatalmas lendületet tud adni, fogyasztása hasznos a szervezet számára is nemcsak karcsúsító, hanem tisztító hatása is van. Fogyókúrába remekül beilleszthető! Próbáld ki, hidd el te is imádni fogod!

hirdetes

 

Hgyan készül a Buddha-tál?

A Buddha-tál egy igazán laktató vegán étel, amiben sok-sok finomság van. Igazából nincsen egy adott recept, nagyon sokféle alapanyagot lehet nagyon sokféle módon variálni, ezért nagyon változatosan el lehet készíteni. A Buddha-tálban mindig lennie kell valamilyen gabonafélének, fehérjében gazdag növényi összetevőnek, nyers salátafélének, nyers, főtt vagy sült zöldségnek, valamint növényi zsírban gazdag összetevőnek is. Mutatjuk is milyen alapanyagokat lehet variáni az elkészítésnél!

hirdetes

 

Gabonafélék: rizs, barna risz, köles, quinoa, hajdina, bulgur

 

Növényi fehérje (hús helyett): tofu, bab, csicseriborsó, lencse, szejtán

 

Nyers zöld: bébispenót, saláta, madársaláta, rukkola

 

Zöldség (nyersen, sütve vagy párolva): sárgarépa, gomba, paradicsom, kaliforniai paprika, brokkoli, cukkini, zöldbab, borsó, retek, karalábé, kukorica, spárga

 

Növényi zsírban gazdag alapanyag: avokádó, szezámmag, kesudió, tahini (szezámmagpüré), olajbogyó

 

Ízesítő, fűszer, öntet: vegán joghurt, fokhagyma, gyömbér, hummusz, élesztőpehely, citromlé, csili, bazsalikom, más zöldfűszer, chiamag, mandula, lenmag, gyümölcs ízlés szerint

 

A következő oldalon megmutatom az általam kipróbált Buddha-tál receptet, ahogyan ígértem, lapozzatok!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Háztartás Konyha Sütés Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Tovább a lexikonra