Buddha-tál recept
Hogy ne érezzétek magatokat elveszve a sok alapanyag közül, úgy gondoltam, hogy megmutatom nektek az általam már letesztelt Buddha-tál receptet. A kedvenc alapanyagaim vannak benne, de ha ti valamit nem szerettek, vagy mást jobban szerettek, akkor természetesen lecserélhetitek másra! Már mutatom is a Buddha-tál receptjét!
Hozzávalók a Buddha-tálamhoz
olívaolaj
barna rizs
1 vöröshagyma
2 gerezd
1 vörös chilipaprika apróra vágva
400 g fekete bab (én konzervet használtam)
fél evőkanál kömény
egy csipet őrölt fekete bors
néhány csipet só
100 g bébispenót
1 avokádó
2 evőkanál kimcsi
1 narancs
4 evőkanál humusz
egy marék málna
egy marék kesudió
A Buddha-tál elkészítése
1. Első lépésként az olajat felhevítjük egy serpenyőben és a kétféle hagymát ( amit már előzetesen apróra vágtunk) megpirítjuk, majd hozzáadjuk a chilit, a babkonzervet leszűrjük, és hozzáadjuk a hagymákhoz, majd pedig fűszerezzük, sóval, borssal, tamarival, majd jöhet a bébispenót is.
2. Közben a barna rizst is elkezdjük főzni, a szokott módon elkészítjük.
3. Mikor ez összefőttek a zöldségek, a rizs is megfőtt, kiszedjük őket egy tálba. Majd mellé szeleteljük az avokádót, bele szedjük a a kimcsit, és a humuszt, cikkekbe rátsszük a narancot is, beleszórjuk a málnát, valamint a kesudiót, és készen is vagyunk!