Egy könnyen elkészíthető diétás édesség a nyárra: kölesfelfújt

GI

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A köles egy lúgosító hatású, vitaminokban és ásványianyagokban gazdag álgabona féle. Kifejezetten jó hatással van a bőrre, hajra és a szemre. A vegánok jól ismerik, hiszen kiválóan helyettesíthető vele a túró. 
A köretként, töltelékként való felhasználása mellett nagyon ízletes sütemények készíthetőek belőle. Mi most egy egyszerű, diétás édességet hoztunk nektek, amit cukormentes változatban is elkészíthettek!
 

Kölesfelfújt hozzávalói

•    20 dkg köles
•    fél liter  tej
•    1,5 dl víz
•    1 csipet só
•    2 dkg cukor/nádcukor/kókuszvirágcukor (elhagyható)
•    1 csomag vaníliás cukor
•    4 dkg vaj
•    1 citrom reszelt héja és leve
•    2-3 db tojás mérettől függően

A kölesfelfújt elkészítése   

A köles alaposan átmossuk, majd a tejjel, vízzel, sóval, a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal puhára főzzük, akár a tejberizst.  

hirdetes
Amint kész a köles hozzáadjuk a reszelt citrom héját és levét. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kölesbe dobjuk, a fehérjét pedig kemény habbá verjük és utána óvatosan belekanalazzuk a keverékbe. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük meg a habot, amikor összeforgatjuk! 
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokon alsó felső sütésen kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. 
Tálalásnál tehetünk rá lekvárt, gyümölcsöket, vagy csorgathatunk rá mézet, esetleg karamellszószt.

Forrás: mindmegette.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Egészséges táplálkozás Konyha Recept

Lakberendezési szakszótár

Pizzasütő kemence

A kemence az egyik legősibb, ember által épített tűzhely, tűzrakóhely-típus.... Tovább

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Tovább a lexikonra