Extra diétás zserbó recept, eredeti ízzel!

Bartók Vivien, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Szerintem nincs ember, aki ne szeretné ezt a hagyományos süteményt! Viszont sajnos előfordul, hogy mellőznünk kell ételtolerancia, diéta, vagy allergia miatt. Legalábbis az általad ismert változatot biztosan. Csakhogy most elhoztam az extra diétás változatát, amit már rengetegszer el is készítettem!

Ez az a sütemény, amit szerintem bármikor meg tudnék enni, ezért is kísérletezgettem egy egészséges változattal. Ha nem akarsz felesleges szénhidrátokat fogyasztani, akkor itt a tökéletes zserbó recept!

 

Kezdjünk is bele! Íme a hozzávalók:

 

  • 25 dkg vaníliás muffinpor (Én a NoCarb márkát használtam, nekem nagyon bevált ez a termékcsalád.)
  • 2 evőkanál édesítő (Ezt ízlés szerint Rád bízom.)
  • 2 teáskanál olaj
  • 3,6 dl víz
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • ízlés szerint: darált dió, baracklekvár, olvasztott csoki

 

A lekvár természetesen hozzáadott cukortól mentes változatban, amit akár Te magad is elkészíthetsz hozzá. A későbbiekben megosztom a saját lekvár receptjeimet is, mert még egy zabkását is elképesztően fel tud dobni.

 

 

Elkészítés:

 

Ez egy meglehetősen egyszerű recept, így az elkészítési folyamat sem okoz majd nehézséget. Én sem bonyolítom túl, úgyhogy kezdheted is a sütő 180 fokra történő előmelegítésével.

hirdetes

 

1.A tészta alapanyagait jó alaposan összedolgozzuk. Először a száraz hozzávalókkal kezdd, majd add hozzá az olajat és a vizet.

 

2.Miután összegyúrtuk az összetevőket, 4 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket.

 

TIPP: Érdemes beszerezni egy szilikonos nyújtó/ gyúrólapot, így nem kell a lisztezni alatta, könnyedén felszedhető a tészta. Ez később is jól fog jönni.

 

3.Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egy réteget, majd megkenjük lekvárral, valamint megszórjuk dióval.

 

hirdetes

4.Következhet még egy réteg és a folyamat ugyanaz, amíg el nem fogynak a rétegek.

 

5.Betesszük a sütőbe, majd 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

6.Amíg sül megolvasztjuk a csokit. Szerintem ehhez nem kell lépéseket írnom.

 

7.Ha elkészült az isteni zserbó, akkor nincs más dolgunk, csak megkoronázni olvasztott csokival, majd jóízűen elfogyasztani.

 

 

Mindamellett, hogy diétás és elképesztően finom, ráadásképpen:

 

- Gluténmentes

- Tejmentes

- Cukormentes

- Szójamentes

 

Ki mondta, hogy egészségesen nem lehet finomat enni? Nem kell lemondanod a zserbó isteni ízéről, csak más alapanyagokból kell megalkotnod a hagyományos ízt.

 

 

Mire vársz még? Szerezd be az alapanyagokat és indulhat a diétás zserbó sütés!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Analóg színek

Amikor a színeket vizsgáljuk, a különböző, szabályszerű összeállításokat a... Tovább

Ojmjakon

Ojmjakon a világ leghidegebb olyan települése, amelynek fix lakói vannak, és nem csak... Tovább

Tovább a lexikonra