Egészséges szendvicsjégkrém készítése házilag!

Bartók Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Végre itt a jó idő, de a karantén miatt most a legjobb, ha otthon maradunk és nem a fagyizókat látogatjuk. Így született meg nálam egy elképesztően finom és egészséges szendvicsjégkrém, amit most veletek is megosztok! Hozzáadott cukor és bűntudat nélkül fogyaszthatod kedvedre!

A kialakult helyzet miatt, most a legfontosabb a magunk és környezetünk védelme érdekében, hogy otthon maradjunk. Hiába a jó idő, semmiképp sem ajánlott most kirándulgatni és fagylaltozni. Éppen ezért próbálok én is elkészíteni házilag, amit csak tudok. Legutóbb egy szendvicsjégkrém recepttel próbálkoztam, ami annyira jól sikerült, hogy azóta szinte minden hétvégén elkészítem.

 

Íme az egészséges szendvicsjégkrém receptje:

 

Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:

- 240 g természetes, sózott mandulavaj

- 60 g zabpehelyliszt

- 60 g kókuszdió cukor

- 1 darab közepes méretű tojás

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 1 csapott teáskanál tengeri só

- 1 tábla étcsokoládé, apróra vágva

- 80 g cukrozatlan kakaópor

 

 

Fagylalthoz:

- 250 g zsírszegény túró

- 2 kis doboz görög joghurt

- 1 kis doboz natúr joghurt

hirdetes

- ízlés szerint édesítőszer (Én körülbelül 70 g eritritet tettem bele.)

hirdetes

- 2 evőkanálnyi citromlé/limelé

 

Mielőtt nekikezdünk a receptnek, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

 

Fagylalt elkészítése

A fagylalt hozzávalóit turmixgépbe tesszük és krémes állagúra keverjük. 2 percig hagyjuk állni, majd újra összekeverjük. Ezt követően kiöntjük egy kis tálba és a fagyasztóba tesszük, amíg a szendvics kekszes alapját elkészítjük.

 

 

Kekszes alap elkészítése

Egy keverőtálba öntjük a mandulavajat, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. Ehhez a masszához adjuk a többi száraz hozzávalót, azaz a zabpehelylisztet, a kókuszdió cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a cukrozatlan kakaóport.

Miután alaposan elkevertük a hozzávalókat, hozzáadunk fél tábla étcsokoládét apróra vágva vagy reszelve. Kis gombócokat formálunk, majd kilapítjuk és egy kivajazott tepsire helyezzük őket úgy, hogy maradjon közöttük hely.

Körülbelül 15-20 percre az előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Mielőtt összeállítanánk a szendvicsjégkrémet, várjuk meg, amíg teljesen kihűl a kekszes alap. Ha kihűlt, akkor kivesszük a fagyasztóból a fagylaltot és összeállítjuk a „szendvicseket” és megforgatjuk a maradék étcsokoládéban. Ha elkészültek, akkor alufóliába csomagoljuk őket és fagyasztóba tesszük 1 órára.

 

Mennyiség: Nekem 8 darab szendvicsjégkrém lett belőle.

 

Jó étvágyat a hűsítő és finom szendvicsjégkrémekhez!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Üveglámpás

Egy ilyen szép üveglámpással nem csak a benti helyiségeket dobhatod fel, hanem akár kültéren... Tovább

Tovább a lexikonra