Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubePár perc alatt elkészítheted ezeket a nyári desszert falatokat! Igazán üdítő, kellemes és nagy előnyük, hogy hipp-hopp az asztalon is vannak. Próbáld ki Te is! Igazán finom harapnivalók nyárestéken.
Banános-csokis-mandulás harapnivaló
Karneváli hangulat nyáron egy ínycsiklandó falattal.
Elkészítési idő: 10 perc
Mi kell hozzá?
• banán
• feketecsoki
• zúzott mandula
A karikára vágott banándarabokat megmártjuk a felolvasztott csokiban, majd beleforgatjuk a zúzott mandulába. Kis időre fagyasztóba tesszük, majd pár perc alatt elfogyasztjuk! Banán helyett egyszerű keksszel is készithetjük. Egy falathoz vegyünk két kekszet, közé kenjünk mogyórovajat, majd ezt mártsuk a csokiba és a mandulába.
Lehengerlő délutáni snack!
Kókuszkrémes bogyós gyümölcsök
A kókuszkrém gazdagon édes ízvilágot kölcsönöz ehhez az egyszerűen kellemes desszerthez.
Elkészítési idő: 20 perc
Mi kell hozzá?
• 1 kg feketeszeder és málna vegyesen
• 2 evőkanál barnacukor
• 2 evőkanál lime vagy citrom leve
• 1 bögre tejszín
• 1 csésze kókuszreszelék
• 1,5 dl tej
• 2 evőkanál liszt
A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel, addig főzzük, amíg meg nem puhul. A lisztet közben összekeverjük a fele rész cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos tejhez. Újra forraljuk és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
Várjuk meg, míg kissé kihűl, majd elektromos mixerrel keverjük hozzá a tejszínt.
A gyümölcsöket közben már be is dobtuk egy tálba, megszórjuk a maradék cukorral, és meglocsoljuk a lime levével.
Isteni finom krémes, friss édesség!
Finomságokkal töltött nektarin desszert
A sült fanyar gyümölcs puhaságának találkozása édes ízekkel. Igazi nyári bonbon!
Elkészítési idő: 25 perc
Mi kell hozzá?
• 5 szem nektarin
• 1 maréknyi mandula
• 1 maréknyi csokidarabka
• 3-4 szem keksz
• 150 g mascarpone
• 1 evőkanál méz
• kevés mandulalikőr
A gyümölcsöket félbevágjuk és megszabadítjuk a magjaitól. A mandulát, a csokit, a kekszet turmixgépben összeaprítjuk. Ezt a keveréket beletöltjük a nektarinok közepébe, majd mandulalikőrrel meglocsoljuk. 15-20 percre 150 fokos sütőbe tesszük. Közben a mascarpone sajtot összekeverjük a mézzel, és a sült barackok mellé tálaljuk.
Az édes sajtkrém kivaló kiegészítése a nyári baracknak!
Csokoládékenyér mézes ricottával
Öltöztesd fel a boltban vásárolt felszeletelt csokoládékenyeret mézes, friss ricottával!
Elkeszítési idő: 8 perc
Mi kell hozzá?
• 4 szelet csokoládékenyér
• 1 csésze hűvös, friss ricotta
• mentalevelek
• 2-3 evőkanál méz
A kenyérszeletekre borítsunk 1-1 evőkanál ricotta sajtot, csepegtessünk rá kevés mézet, és dobjuk fel egy kis mentalevéllel.
Ennyi az egész!
Nem is gondolnád milyen fennséges ízkombinációt ad ez az egyszerű harapnivaló!