Jobb, mint a bolti: házi pillecukor recept! Grillezéshez nincs is tökéletesebb!

VN

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Nekem a kedvenc nyári programom a grillezésel, vagy nyársalással egybekötött baráti, vagy családi összejövetel. Ami persze a jó hangulaton és az önfeledt szórakozáson túl szól az elkészített ételekről is. Egy-egy ilyen alkalomról szerintem nem hiányozhat a pillecukor sem, ami nem csak gyerekkorom egyik kedvenc édessége, hanem egy tökéletes grillezés kihagyhatatlan kelléke is: belül puha, krémes, kívül roppanós, füstös, karamellizált, utánozhatatlan! Ehhez a finomsághoz hoztam most egy receptet, íme a tökéletes házi pillecukor receptje!

A házi pillecukor receptje

Hozzávalók a házi pillecukorhoz

8 gramm zselatin por
3 evőkanál víz
15 dkg cukor
1 evőkanál kukoricaszirup, vagy méz
0,5 dl víz
csipetnyi só

A mártogatáshoz:

1 evőkanál porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő

 

A házi pillecukor elkészítése

Első lépésként a zselatinport a 3 evőkanál vízzel elkeverjük. Majd a fél deci vizet feltesszük forrni a cukorral és mézzel együtt (persze előtte elkeverjük). Forrástól számítva 5 percig lassú tűzön főzzük, sűrű szirupot kell, hogy kapjunk! A zselatinhoz hozzáadunk egy kanál szirupot és elkezdjük keverni, majd adunk hozzá még egy kanállal, és még eggyel és mikor összedolgoztuk, hozzáadjuk a maradék szirupot is lassanként. Ezután akár robotgéppel is folytathatjuk a keverést. A legmagasabb fokozaton 10-12 percig keverjük, egészen addig, amíg el nem kezd kifehéredni, sűrű ragacsos állagúvá válni. Ha megfelelő állagú a massza, akkor előveszünk egy műanyag dobozt, vagy magasabb falú megfelelő méretű tepsit, sütőpapírral lefedjük, átkenjük kevés olajjal (én olívaolajat használtam), majd rákanalazzuk a cukros masszát, és elsimítjuk a tetejét egy olajozott kanál segítségével, majd az egészet egy szintén olajozott sütőpapírral befedjük, és legalább 4 órán át hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő, akkor egy vágódeszkára borítjuk a doboz tartalmát, lefejtjük róla finom mozdulatokkal a papírt, és kockákra vágjuk. Majd a porcukrot és a kukoricakeményítőt összekeverjük, és a cukrokat beleforgatjuk. Plusz tipp: Akár színes pillecukrot is csinálhatunk, pár csepp ételfesték segítségével, az 50 ml víz mennyiségét annyival csökkentsük, amennyi ételfestéket teszünk bele.

hirdetes

 

+ Tippek pillecukor grillezéséhez

A pillecukor grillezése nagyon egyszerűnek tűnik az amerikai filmekben, de a valóságban kicsit macerás művelet, ugyanis nagyon gyorsan megolvad és ilyenkor csúszik, éppen ezért nem egyszerű a pálcikán, nyárson tartani, valamint forró, így enni sem könnyű azonnal. De néhány praktikával lehet könnyíteni a dolgon, lássuk is hogyan! Először is a legjobb egy fa nyársra felhúzni a pillecukrot, mert a fém nyárs könnyen átforrósodik és megégethetjük vele magunkat. A sütést sem mindegy, hogy hogyan csináljuk, a pillecukrot parázson kell sütni, vagy nyílt láng mellett, de semmiképpen sem benne! Akkor lesz jó, ha a külső kéreg szép barna, kérge karamellizált. Hogyan fogyasszuk? Bárhogy, csak vigyázz meg ne süssön! Akár közvetlen a nyársról is megeheted, de két keksz közé téve is igazi ínyencség!

hirdetes

 

Próbáld ki ezeket a szuper grill recepteket is!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert DIY Kert Konyha Recept Sütés

Lakberendezési szakszótár

Recept

A recept szót a gasztronómiában konkrét ételek, italok elkészítésének és gyakran... Tovább

Tovább a lexikonra