Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeHa megkóstolod ezt az isteni finomságot, akkor többé te sem dobod ki majd a narancs héját! Kandírozott narancshéj receptje, az egész család imádni fogja!
A narancshéjának illata olyan csábító, hogy kár lenne eldobni, ezért ma egy olyan édesség receptjét hoztuk el nektek, amely narancshéjból készül. Ezt az édességet kínálhatjuk egy csésze tea mellé, de fogyaszthatjuk magában is. Desszertként is megállja a helyét, de akár a tízórai tea mellé is ínycsiklandó falatok. :) Erre garantáltan minden vendég, illetve családtag ráharap majd! :) A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
4 db bio narancs héja,
2,5 bögre cukor,
2 bögre víz,
kevés cukor a bemártogatáshoz,
őrölt fahéj.
A kandírozott narancshéj elkészítéséhez lapozz egyet!
Elkészítés:
Mossuk meg a narancshéjat és tisztítsuk meg a belül található fehér résztől, mert ez keserű lehet. Szeleteljük fel és tegyük bele hideg vízbe 2 órára. Öntsük egy kisebb lábasba a 2 bögre cukrot, öntsük rá a 2 bögre vizet és lassú tűzön kezdjük el főzni, folyamatosan kavargassuk. Tegyük bele ebbe a szirupba a narancshéjat és főzzük 30 percet, ameddig a narancshéj megpuhul. Ha ennyi idő alatt nem puhult meg, akkor még főzzük egy picit.
Egy hőálló tálba tegyünk sütőpapírt, rakjuk rá a lecsepegtetett narancshéjat. Keverjünk össze kevés cukrot őrölt fahéjjal és forgassuk bele, majd tegyük be a sütőbe. 180 fokon kezdjük el sütni. A narancshéj akkor van kész, amikor jól megszáradt a sütőben. Ha elkészült beletehetjük üvegekbe, így napokig eláll. A cukrozott narancshéjat használhatjuk sütemények díszítésére is.
Ezt az édességet elkészíthetjük úgy is, hogy a kiszárított narancshéjat csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat!