Süti kicsit másképp
Már a tavalyi évben is bloggerek kedvence volt a befőttesüvegbe zárt süti. A száraz alapanyagokat rétegesen rakjuk bele egy csatos befőttesüvegbe, kössük át egy szép szalaggal és mellékeljük hozzá az elkészítés módját. Választhatunk színes cukorkákkal, csokival ízesített muffint vagy amerikai kekszet, tegyünk bele fahéjat vagy aszalt gyümölcsöt, rengeteg változatot kikísérletezhetünk.
Fűszerkeverék
A természetes, ízfokozóktól mentes, csak szárított fűszernövényekből összeállított különleges fűszerkeverék, minden konyhában jól jön.
Tengeri sóból, paprikából, mustármagból, curryből, szerecsendióból, római köményből és chiliből készíthetünk indiai fűszerkeveréket, de bátran kísérletezhetünk csirkecomb, steak, provance-i, görög vagy kínai fűszerkombinációkkal is.
Bonbon
Nagy sikert arathatunk a házi készítésű bonbonokkal, trüffellel vagy „raffaelloval”, amiket nem is olyan nehéz elkészíteni.
A raffaellohoz olvasszunk fel 250g margarint, 1,5 dl vízzel és 300 g cukorral. Keverjünk hozzá annyi kókuszreszeléket és sovány tejport, hogy masszaszerű állagot kapjunk, és rakjuk hűtőbe fél órára. Ezután csak gombócokat kell formázni, és szép (akár saját készítésű) dobozba rakni. Recept
itt.
Különleges lekvárok, chuney...
Az interneten számtalan ötletet találunk különleges lekvárok elkészítéséhez, amikből két-három kisebb üveg is kijön. Ilyen a csokis-banános, chilis, gyömbéres-sütőtökös, kökény-galagonya-csipkebogyó és még folytathatnánk a sort. Ne feledkezzünk meg a húsok legjobb barátjáról a chuney-ról sem vagy a pirítós mellé dukáló sült paprikakrémről.
Fűszerolaj
Egy szép üvegbe tegyünk fokhagyma gerezdeket, zöld fűszereket, esetleg chili paprikát, és kész is a pikáns fűszerolaj. Egyszerű, de annál finomabb ételeket készíthet a megajándékozott belőle.
Minden esetben figyeljünk a csomagolásra: ha már sajátkészítésű ajándékot adunk, figyeljünk az egyedi csomagolópapírra, köszöntő kártyára is. Ezekből a meglepetésekből jut a anyukának, nővérnek, unokatestvéreknek. Na és persze a férfiakról nem is beszéltünk: a vodkában érlelt fügéről vagy a fűszerekkel és mézzel ízesített pálinkáról.