Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA kotyogós szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap mint nap. De kevesen használják helyesen… Megmutatjuk hogyan kell helyesen használni!
Alfonso Bialetti 1933-ban találta fel a kotyogóst, de Magyarországon csak az 1960-as években, a kávékultúra fellendülésével vált igazán ismertté. Bár a szerkezet eljutott hazánkba, a helyes használatával nem mindenki van pontosan tisztában.
Sőt…
A kotyogóssal otthon főzött kávékról általánosságban elmondható, hogy keserűek, pedig a két dolog nem jár kéz a kézben, de a túlnyomó többség rosszul készíti a kávét! Ugyanis mivel a kotyogósban egyszerre nagy a nyomás és magas a hőmérséklet, minél forróbb vizet kell beleönteni. A másik alapvető hiba, amit gyakran elkövetünk az, hogy letömjük a kávét. Tudod miért nagy hiba ez? Lapozz egyet és elmondjuk!
Azért baj, ha letömködöd a kávét, mert a víz nem tudja alaposan átmosni azt. Így nem lesz olyan kellemes ízű, mint amennyire lehetne. Fontos továbbá, hogy a kotyogóson található biztonsági szelep fölé ne kerüljön víz, másként biztosan nem lesz aromatikus a kávé.Érdekes, ugye? Fogadjunk, hogy eddig ezekre nem is figyeltél oda! Sőt! Tuti hogy te is mindig lenyomkodtad az őrölt kávét… Én mindig :)
Persze nagyon sok múlik a kávé minőségén és a frissességén is, de ha minderre ügyelünk, biztosak lehetünk benne, hogy isteni kávét fog főzni a kotyogósunk! Tartsd be ezeket a szabályokat és meglátod, finomabb lesz, mintvalaha!
Forrás: kiskegyed.blikk.hu/kiskegyed-otthona/mindenki-rosszul-fozi-a-kavet/xvrcyqf