Így kell elrakni a lecsót télire tartósítószer nélkül!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha szeretnél elrakni lecsót télire, most itt a receptje! Így tedd el helyesen a lecsót, tartósítószer nélkül! Ez a színtiszta egészség, adalékanyag nélkül!

Nyáron valósággal tobzódunk a zöldség-, és gyümölcsáradatban. Ahhoz, hogy télen is elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz jusson a szervezetünk, spájzoljuk be az értékes tápanyagokat. A befőttesüvegbe eltett lecsót télen imádni fogod! Így nem kell majd a boltban vásárolt, “mű” zöldségekből főznöd, egy kis pörkölt alá vagy akár tojáos lecsónak is elkészítheted a nyáron eltett lecsó alapot!

 

Hozzávalók:

5 kg paprika

4 kg paradicsom

1 csésze cukor

2 csipet só

2 evőkanál 9%-os ecet

1 csésze növényi olaj

 

Elkészítés:

1.Passzírozd át a paradicsomokat, a paprikákat mosd meg, tisztítsd meg, és vágd 3-4-be.

hirdetes

 

2.A paradicsomszószhoz add hozzá a cukrot, és a sót, majd tedd oda a kályhára. Amikor elkezd főni, tedd bele a felvágott paprikákat, és az olajat. Miután felfőtt a paradicsomlé, még hagyd főni 30 percet.

 

3.Vedd le a tűzről az edényt, és add hozzá az ecetet. Kanalazd a lecsót sterilizált befőttesüvegekbe, zárd le őket, fordítsd fejjel lefelé, majd takard be egy vastag pokróccal.

 

Forrás: tudasfaja.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Advent

Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző... Tovább

Levendula

A levendula az egyik legkedveltebb kerti növényünk, ami nem csak, hogy csodálatos dísze lesz... Tovább

Tovább a lexikonra