Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeEgy isteni rcept, amit imádni, fogsz, mert nincs többé olajszag, nem tocsog az olajban, nincs többé sütés után takarítás! Így süsd meg a rántott húst a sütőben!
A család ma rántott husit kívánt enni, sikerült is vennem szép sertés karajt. De nem a szokásos módon készítettem el, nem bő olajban sütve, hanem a sütőbe betéve, pár csepp olajjal megspriccelve. Csúcs szuper lett! Omlós, nem tocsog az olajban és nem kell még a sütés végén ablakot sem nyitnom. Ti is sokat szoktatok mérgelődni amikor kifröcsög az olaj a serpenyőből? Na itt ez sem volt, nem kell utána lemosnom a tűzhelyet.
Ez nem csak, hogy sokkal kevesebb idővel és pepecseléssel jár, de még takarítani sem kell annyit utána, mint egy normálisan elkészített rántott hús esetében. A végeredmény pedig ugyanolyan finom, puha, átsült hús lesz, mintha serpenyőben készült volna. A következő oldalon elmondom hogyan készítsd el a rántott húst a sütőben, mindössze pár csepp olaj felhasználásával!
A recept ugyanaz mint a normál rántott húsnál. Kiklopfolom a húst ízesítem, panírozom liszt, tojás, prézli. A sütőt előmelegítem alsó felső sütésre állítva 210 fok, a sütés hőfoka és ideje változhat mindenkinek a saját sütőjéhez igazodva!!! A tepsibe helyezem a sütőpapírt és bekenem olajjal majd a húsokat is ráteszem és a tetejüket is bekenem olajjal. Az első 10-15 perc után visszaveszem a hőfokot úgy 190 fok kb.
Ez másnál lehet 160-180 fok is akár, de az én elektromos sütőm sajnos kicsit gyengébb ezért kell nekem magasabb hőfokon sütnöm, sajna. Kb. 30-40 percig így sütöm majd egy tűpróbát végzek, közben fordítanom is kellett egyszer mert nálam nem süt egyenletesen a sütő. Ezután 220 fok körül készre sütöm, vigyázva, nehogy túl süljön!!
Judit B. Eva receptje!