Hagyományos íz egy kis csavarral:rántott padlizsángolyók

GI

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A padlizsán a nyári időszak egyik alapkelléke. Számos ételhez használhatjuk, többek között grillezet zöldségekhez, lecsóhoz, krémekhez, na és persze az elmaradhatatlan rántott padlizsánhoz. Ez utóbbit mi most egy kicsit megreformálva és feldobva hoztuk el nektek.

Rántott padlizsángolyók avagy rántott padlizsán új köntösbe öltöztetve

Hozzávalók a padlizsán golyókhoz

60 dkg padlizsán    
1 szál petrezselyemzöld    
2 db tojás    
8 ek. zsemlemorzsa    
1 csipet szerecsendió    
2 gerezd fokhagyma    
só, bors    
olaj a sütéshez
 

A rántott padlizsángolyók elkészítése:
 

A padlizsánt megmossuk és eltávolítjuk a szárát. Meghámozzuk, félbevágjuk és forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük.

hirdetes
Hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a tojásokat, 6 evőkanál zsemlemorzsát, a szerecsendiót, belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A masszát jól összeforgatjuk.
Kis gombócokat formázunk belőlük, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd forró olajon aranyszínűre sütjük.

A padlizsán kroketthez jól illik a basmati rizs és a joghurtos mártogatós.
 

Forrás: mindmegette.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Konyha Recept

Lakberendezési szakszótár

Drapéria

Elrendezett textília; ízléssel, művészi módon elrendezett, gyakran redőkbe szedett szövet,... Tovább

Tégla

A tégla a legrégebbi építőanyag, története egyidős a civilizációéval. Az agyagtéglát... Tovább

Tovább a lexikonra