4 isteni saláta, amit Neked is érdemes kipróbálnod

TK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A jó időszak megérkeztével, a következő időszak már a friss zöldségekről fog szólni a legtöbb embernek. Most összegyűjtöttem Nektek négy kedvenc saláta receptemet, melyet a tavasz beköszöntével minden héten szívesen fogyasztok. Ezek a könnyed, de annál finomabb ételek akár a diétádba is remekül fognak illeszkedni! Nézzük tehát, hogyan tudod őket és az öntetüket elkészíteni – a legegyszerűbb és leggyorsabb módon.

1.    Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel


Hozzávalók (4 adag):


A salátához


-    6 db retek
-    5 db újhagyma
-    10 dkg madársaláta


Az öntethez


-    5 evőkanál tárkonyecet
-    4 evőkanál olívaolaj
-    1 gerezd fokhagyma
-    fél zöldpaprika
-    10 dkg paradicsom
-    fél vöröshagyma
-    1 dl olívaolaj
-    9 levél bazsalikom
-    1 csokor petrezselyem
-    só, bors ízlés szerint

 

 

 

 


Az újhagymát karikákra, a retket szálkásra vágjuk. Rárakjuk őket egy tálra, úgy, hogy a hagyma, illetve a retek a salátára kerüljön.


Ezután készítsük el az öntetet. Ehhez a zöldségeket kockára, a leveleket apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót helyezzük a turmixgépbe, s az 1 dl olaj kivételével turmixoljuk őket össze. Amikor már krémszerűvé vált, adjuk hozzá az olajat is.

hirdetes


Az előkészített salátát húzzuk át az öntettel.


2.    Színes tavaszi saláta


 Hozzávalók (4 adag)


A salátához


-    12 db főtt tojás
-    12 dkg csicseriborsó konzerv
-    1 marék dió (vagy mogyoró, mandula aprítva, pirítva)
-    4 db retek
-    8 db közepes salátalevél (vagy az összes zöldféle helyett salátakeverék)
-    120 g spenót, vagy bébispenót
-    fél cékla (reszelve)
-    1 kis db lilahagyma

hirdetes


Öntethez


-    1 evőkanál olívaolaj
-    1 evőkanál citromlé
-    3 evőkanál görög joghurt
-    1 teáskanál citromhéj
-    só, bors ízlés szerint


Az elkészítéséhez először főzzük, majd pucoljuk meg a tojásokat. Osszuk szét a saláta alapanyagait négy kisebb tálkába – alulra a megmosott salátaleveleket, spenótot és a reszelt céklát, majd rá a leszűrt csicseriborsót, a karikázott retket, rá a felezett tojásokat, majd a vékony lilahagyma szeleteket.

 

 

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk, valamint receptünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, minden helyiséget naponta érdemes takarítani. Ha viszont... Tovább

Medenceburkolat

A medence burkolására érdemes tartós anyagot választani, hiszen számos környezeti hatásnak... Tovább

Tovább a lexikonra