Segítség a konyhába: így szeletelj, apríts gyorsan és könnyedén!

CsN

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha nem vagy profi szakács, aki hatalmas rutinnal rendelkezik és mindent villámgyorsan csinál, biztosan neked is meggyűlt már a bajod azzal, hogy ha sok dolgot kell apróra szeletelni, aprítani, az mennyi időt vesz igénybe… Összegyűjtöttük a legjobb trükköket, amivel gyorsan és könnyedén szeletelhetsz!

Aprítókéssel a kevésbé rutinosaknak!

A gyakorlott szakácsok szinte másodpercek alatt aprítanak fel bármit, ami a kezük ügyébe kerül. A hétköznapi ember számára ez már nem is aprítás, sokkal inkább darálásnak tűnik, és hát valljuk be, nem feltétlen tudjuk utánuk csinálni ezt a trükköt – vagy ha meg is próbáljuk, tuti balesetbe fullad.

Ha Te is gyakran küzdesz ezzel a problémával, a megoldás az aprítókés!

Szerezz be egy kimondottan erre való, fűszer aprítókést a hozzá illő, bemélyedésekkel ellátott deszkával!

Szeletelés madzaggal

A másik nagy rutint – és tökéletes késkészletet – igényelő feladat az a különböző piskóták, péksütemények és puha sajtok szeletelése.

Ha szoktál süteményt készíteni, biztosan neked is ismerős az az állapot, mikor a piskóta apró morzsákra szétesve fekszik a szeletelés után… Pedig a megoldás nagyon egyszerá:

hirdetes

A viaszolt pamutzsinór, vagy akár az ízesítetlen fogselyem kiválóan alkalmas a piskóták, sajtok, puha sütemények felszeletelésére!

A zsinórt helyezd a pontra, ahol el szeretnéd vágni a süteményt, és a két végét feszítsd meg, és vágd el vele a piskótát. Ez nagyon jó tipp lehet akár gyermekek számára is, akiknél még félő, hogy elvágják a kezüket.

Ollóval gyorsan, és biztonságosan!

A konyhában sem csak késsel lehet ám vágni, hanem itt is nagyszerű szolgálatot tehet az olló. Ezzel ugyanis sokkal gyorsabban lehet például metélőhagymát, zöldbabot vágni, de akár a sonkát is gyönyörű vékony csíkokra szelheted, és a húsról is eltávolíthatod ezzel a technikával a zsírosabb részeket.

hirdetes

Nem csak sokkal gyorsabb és egyszerűbb ollóval szeletelni, de a legtöbb esetben így a vágódeszka is tiszta marad, és a mosogatás is könnyebb így :)

Tojásszeletelő más feladatokhoz is!

Nagyon sok háztartásban található otthon tojásszeletelő. Ez a praktikus kis tárgy azonban nem feltétlen csak a tojások aprítására alkalmas, de más területen is bevethetjük tudását!

Saláta készítéskor mindenképp vedd elő ezt a szerkezetet, hiszen minden puhább zöldség, gyümölcs felaprításához tökéletes. Akár paradicsomot, akár főtt krumplit, de még megpucolt gombát is szeletelhet vele, nem is beszélve a kiviről és a banánról!

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Konyha

Lakberendezési szakszótár

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Tovább a lexikonra